Najnovije vesti
Home / Vesti / Zbog visoke cene GRAD ZAJEČAR ZA SADA ODUSTAO OD KUPOVINE KONAKA
Zbog visoke cene GRAD ZAJEČAR ZA SADA ODUSTAO OD KUPOVINE KONAKA

Zbog visoke cene GRAD ZAJEČAR ZA SADA ODUSTAO OD KUPOVINE KONAKA

Većnici su na jučerašnjoj sednici Gradskog veća, odbili ponudu Anice Colović iz Velikog Izvora koja se odnosi na prodaju objekta, a koji se nalazi u ulici Ljube Nešića 39, Zaječarcima poznat kao Hajduk Veljkov konak. Obrazloženje izvestioca je da je ponuđena cena nerealna i proizvoljna, jer se ne zasniva na proceni nekog ovlašćenog lica već na slobodnoj proceni ponuđača.

„Mi smo u postupku restutucije postali vlasnici polovine tog objekta , dok je druga polovina u svojini fizičkog lica Anice Colović. Mi smo neko ko ima pravo preče kupovine u odnosu na ostale kupce, pa nam je ponuđena određena cena od strane Colović. Cena je bila 20 miliona dinara. Trenutno u budžetu nemamo sredstva za takvu isplatu, ali to ne znači da nismo zainteresovani za tu kupovinu“, rekla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika i dodala:

„To je objekat od značaja za grad i postoji potreba, ali mi trenutno nemamo sredstava na pozicijama u ovoj godini za kupoinu tog objekta. Imajući u vidu da se postupak restitucije završio i okončao, naše službe će odraditi procenu da vidimo koliko to vredi. Ukoliko se ne nađe zajednička saglasnost oko cene i prava preče kupovine, biće ponuđeno trećim licima, ali ne po nižoj ceni od ove, što je uređeno i Zakonom“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>