Najnovije vesti
Home / Kultura / Zbog najavljenih vremenskih neprilika OTKAZAN program prvog dana SABORA KOSOVSKIH SRBA TIMOČKE KRAJINE
Zbog najavljenih vremenskih neprilika OTKAZAN program prvog dana SABORA KOSOVSKIH SRBA TIMOČKE KRAJINE

Zbog najavljenih vremenskih neprilika OTKAZAN program prvog dana SABORA KOSOVSKIH SRBA TIMOČKE KRAJINE

Zbog nestabilnog vremena, meteorolozi  za popodne i  veče u Zaječaru i okolini prognoziraju pljuskove sa grmljavinom, otkazan je program  prvog dana Sabora kosovskih Srba Timočke Krajine koji je večeras trebalo da se održi na Trgu oslobođenja u Zaječaru.

Sabor će sutra biti održan u Zvezdanu po najavljenoj satnici. U podne će biti otvorena izložba narodne nošnje, u 13.00 časova počinje takmičenje u kuvanju pasulja, dok će u 15.00 sati biti otvorena Izložba domaće radinosti, tradicionalnih zanata i tradicionalne kuhinje. Istovremeno će početi i takmičenje proizvođača rakije i vina. U 16 sati i 30 minuta biće proglašen pobednik u kuvanju pasulja, a sat kasnije biće proglašen najbolji proizvođač vina i rakije.

Defile učesnika je u 18 sati i 30 minuta.

U kulturno -umetničkom programu, koji počinje u 19.00 sati, nastupiće kulturno-umetnička društva: „Božur“ iz Zvezdana,”Kraljevačka riznica“ iz Kraljeva,  „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Ilinsko vrelo“ iz Ilina,”Vrelo” iz Šarkamena,”Mladost” iz Čubre, kao i pevačka etno grupa „Đurđevak” Centra za kulturu opštine Bor.

Organizatori manifestacije su Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, Turistička organizacija grada Zaječara  i  Mesna zajednica Zvezdan, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>