Najnovije vesti
Home / Kultura / Zavrteo se „Vražogrnački točak“ 36. put (FOTO)
Zavrteo se „Vražogrnački točak“ 36. put  (FOTO)

Zavrteo se „Vražogrnački točak“ 36. put (FOTO)

U Vražogrncu je sinoć otvorena 36. po redu Smotra narodnih običaja „Vražogrnački točak“. Nakon dočeka učesnika, izveden je i bogat i sadržajan kulturno-umetnički program.

Ovu, nadaleko poznatu manifestaciju, otvorio je Vujadin Milošević, gradski većnik za kulturu, koji je u ime grada i svoje lično ime, poželeo dobrodošlicu svim učesnicima i posetiocima. On je podsetio na dugu tradiciju „Vražogrnačkog točka”, na njegov početak i razvoj.

Svojim nastupom publici su se predstavila kulturno-umetnička društva:  „Sloga” iz Vražogrnca, Folkorna sekcija Društva Roma iz Zaječara i etno-grupa „Izvor” i Vranja, gosti prve večeri festivala.

Nakon otvaranja dodeljene su zahvalnice kulturno-umetničkim društvima.

Danas, 4. avgusta, drugog dana smotre, biće organizovano takmičenje u pripremi gulaša, a publici će se predstaviti deset kulturno-umetničkih društava.

Organizatori ove kulturno-umetničke manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Turistička organizacija Grada Zaječara, Mesna zajednica Vražogrnac, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Foto: Saša Stamenković

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>