Najnovije vesti
Home / Sport / Završena Škola za fudbalske sudije SSOS FSG Zaječara -NOVIH OSAM MAŽIĆA SA TIMOKA
Završena Škola za fudbalske sudije SSOS FSG Zaječara -NOVIH OSAM MAŽIĆA SA TIMOKA

Završena Škola za fudbalske sudije SSOS FSG Zaječara -NOVIH OSAM MAŽIĆA SA TIMOKA

U gradu na dva Timoka juče je, posle jednomesečne uspešne obuke, svečano završena Škola za nove delioce pravde na fudbalskim terenima, među kojima je, možda neko od njih, naslednik našeg internacionalca Radomana Mažića. Organizator škole za nove sudije bilo je novo rukovodstvo SSOS FS Grada Zaječara, na čelu sa agilnim predsednikom Igorom Živićem, a kome su u radu nesebično pomagali svi članovi Izvršnog odbora, a „desna ruka“kao i uvek bio mu je Miloš Jovanović, sekretar sudijske organizacije.

-U ovom ciklusu Školu za nove delioce pravde pohađalo je ukupno osam kandidata, među kojima su bile i tri devojčice. Sve su to talentovani poletarci rođeni 2002 i 2003. godine, koji su tokom predavanja prikazali zavidan kvalitet i interesovanje za sudijski poziv. Ako ovako nastave da se razvijaju, a nema razloga da tako ne bude, smeši im se lepa sudijska karijera. Svi su uspešno položili teoretski i praktični deo obuke i već od proleća deliće pravdu na terenima FS Zaječarskog okruga. „Vatreno“ krštenje imaće već ovih dana, kada će suditi na predstojećem Novogodišnjem turniru u malom fudbalu „Zaječar 2018.“. Za početak sudiće mlađim kategorijama učesnika turnira (mlađi petlići, petlići, pioniri i kadeti), a kako budu sazrevali uključićemo ih i u suđenju starijim selekcija (seniori i veterani). Ponosni smo na njih – istakao je Igor Živić, predsednik strukovne sudijske organizacije sudija FSG Zaječar.

Novi članovi sudijske organizacije su: mlade dame Danica Radojić, Dušica Polić i Milica Filipović, sve tri rođene 2003. godine, kao i još golobradi mladićiLČuka Davidović i Božidar Petrović (obojica rođeni 2003), Miloš Vučković i Uroš Paunković (rođeni 2002. godine), a osmi član je Filip Nikolić (1997. godište).

-I u narednom periodu, odnosno odmah posle Novogodišnjih i Božićnih praznika, nastavićemo sa starom praksom, kako bi još više omasovili našu sudijsku organizaciju koja se u poslednje vreme dosta osipala i koju u narednoj godini moramo da omasovimo sa još najmanje 50 novih i mladih sudija. Uveren sam da ćemo veoma brzo povratiti stari sjaj sudijske organizacije, koja je uvek bila i biće perjanica FS Zaječarskog okruga – ističe Miloš Jovanović, sekretar SSOS FSGZ.

Nakom brojnih problema i promena u proteklom periodu, u ovoj sudijskoj organizaciji, novo rukovodstvo sudija, na čelu sa novim predsednikom Igorom Živićem, bivšim uvaženim deliocem pravde, koje je, da podsetimo, nedavno izabrano, vuče prave i mudre poteze i na pravom su putu da stvore nove sudije sa ovog područja, kao što su nekada bili internacionalac Milivoje Gugulović, ili nešto kasnije, Miodrag Kum Radovanović, Slavoljub Buba Ristić, Momčilo Pavlović, Berko Popović, Dragan Lukić, Zoran Đurović, Željko Nikolić, Srđan Božić, Denis Trailović, Ivan Ćirić, Miloš Jovanović i drugi i koji će ponovo biti poštovani, viđeni i cenjeni na najvišim nivoima , u SSOS FS RIS i FS Srbije, ali i na međunarodnoj sceni, poput trenutno našeg najboljeg fudbalskog sudije Radomana Mažića.

N. P.

FOTO: Novica Petković Skela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>