Najnovije vesti
Home / Sport / Završena sezona u fudbalskoj Zoni “Istok”: TITULA TIMOČANINU
Završena sezona u fudbalskoj Zoni “Istok”: TITULA TIMOČANINU
Foto: Print Screen/Srbijasport/Radio Magnum

Završena sezona u fudbalskoj Zoni “Istok”: TITULA TIMOČANINU

# Zaječarski Timok je drugi sa 2, a Kablovi sedmi sa 32 boda zaostatka

Završena je ovogodišnja sezona u fudbalskoj Zoni „Istok“, koju je karakterisala trka čak četiri kluba za titulu prvaka. Početkom prolećnog nastavka iz nje je ispala Moravica, a sredinom maja i negotinski Hajduk Veljko, tako da su u borbi do poslednjeg kola ostali Timočanin i Timok. Timok pred nedeljni susret sa Svrljigom nije bio bez šansi, mada su se one kretale u okviru „nategnute teorije“, pa je na oproštaju vernim navijačima podario dobru utakmicu i ubedljivu pobedu. Nažalost utešnu.

Knjaževčani su celog proleća bili lideri na tabeli, a ključ uspeha je što su kao domaćini, remijem u pretposlednjem kolu, sačuvali dva boda prednosti nad Zaječarcima. Pobeda u nedelju im je bila imperativ, pa je, uz očiglednu razliku u kvalitetu u odnosu na Bukovik, bila očekivana. Ova dva kluba su, uz Hajduk Veljka, bili daleko superiorniji od ostalih rivala. Doduše, najviše su i uložili u organizaciju klubova, igrački i stručni kadar.

Drugi zaječarski gradski klub, Kablovi, je početkom jeseni nagovestio da ima potencijala za visoki plasman, ali i da igra promenljivo te da je neizvesno na kom mestu će završiti sezonu. Naročito je teško ostvarivao povoljne rezultata kao gost, pa je na tabeli šetao od petog do osmog – devetog mesta. To je potvrđeno i na samom kraju, jer da ih je u nedelju na svom terenu pobedio, on bi bio peti umesto Kladovljana.

Ostale ekipe su pokazale standardnu igru za timove tog ranga, dobri kod kuće a nejaki u gostima. Osim protiv četiri prvoplasirana tima. Najviše oscilacija pokazao je Majdanpek, koji je, doduše, vrlo loše krenuo jesenas pa se posle malo oporavio. Najveće razočarenje su Bogovinci, koji su imali uspešan start u prva tri kola, a onda do kraja postigli još samo četri pobede i dva remija. I drugi rudarski tim, Rudar Alpos iz Aleksinačkih rudnika, koji je u 30 kola osvojio samo 9 bodova.

Rezultati poslednjeg, 30. kola: Timok 1919 – Svrljig4:1, Bukovik – Timočanin 0:2, Kablovi – Brodoremont 3:3, Majdanpek – BSK4;2, Orljane – Hajduk Veljko 2:3, OFK Slatina – Rudar Alpos 7:2, Đerdap – Naša krila 1936 3:0 (sl)., Moravica Malošište 1:2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>