Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Završena obuka za upravnike zgrada u Zaječaru -Polaganje ispita za dobijanje licence u novembru i decembru
Završena obuka za upravnike zgrada u Zaječaru -Polaganje ispita za dobijanje licence u novembru i decembru

Završena obuka za upravnike zgrada u Zaječaru -Polaganje ispita za dobijanje licence u novembru i decembru

Predavanjem iz oblasti komunikacija završena je prva obuka za polaganje ispita i sticanje licence za profesionalnog upravnika zgrada. Obuka u Zaječaru za 15 kandidata iz Zaječarskog i Borskog upravnog okruga trajala je sedam dana, odnosno 50 školskih časova.  Ispit za sticanje licence za profesionalnog upravnika zgrada polagaće se iz dva dela. Pismeni deo će biti organizovan u drugoj polovini novembra u Zaječaru, dok će, budući upravnici zgrada, usmeni deo ispita polagati u prvoj polovini decembra u Beogradu. 

„Predavanja su održali iskusni predavači iz četiri tematske oblasti: pravni okvir u vezi sa korišćenjem, upravlјanjem i održavanjem zgrada, administrativni i finansijski aspekti upravlјanja zgradom, karakteristike zgrade, održavanje zgrade i bezbednosne procedure i iz oblasti komunikacija“, navode u RPK u Zaječaru.

Na kraju obuke, kandidatima je v.d. direktor PKS-RPK Zaječar, Dejan Tošić, dodelio serifikate o završenoj obuci i poželeo sreću na ispitima i budućem radu.

Nakon položenog ispita, budući upravnici zgrada dobijaju licencu a zatim se upisuju u Registar stambenih zajednica i stiču zvanje profesionalnog upravnika zgrada.

Podsetimo, poslovima profesionalnog upravljanja mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici (organizator profesionalnog upravljanja), angažovanjem lica koje ispunjava uslove za profesionalnog upravnika. Organizator profesionalnog upravljanja ima pravo da se bavi poslovima profesionalnog upravljanja ako ima najmanje jedno lice u radnom odnosu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom, upisano u registar profesionalnih upravnika koji vodi Privredna komora Srbije.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>