Najnovije vesti
Home / Kultura / Završen „Vražogrnački točak“: Odlukom žirija, zaječarska pevačka grupa „Jelek“ odlazi na Republički sabor
Završen „Vražogrnački točak“: Odlukom žirija, zaječarska pevačka grupa „Jelek“ odlazi na Republički sabor

Završen „Vražogrnački točak“: Odlukom žirija, zaječarska pevačka grupa „Jelek“ odlazi na Republički sabor

U Vražogrncu je minulog vikenda završena 37. po redu etno manifestacija „Vražogrnački točak“.

Na samom početku večeri odžano je takmičenje u pripremi gulaša, a zahvalnice je nagrađenima, kao i učesnicima kulturno-umetničkog programa, uručio predsednik Mesne zajednice Slobodan Ilić. Nakon toga usledio je takmičarski deo u kome su se publici predstavili: KUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina, KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, KUD „Neresnica“ iz Neresnice, KUD „Božur“ iz Zvezdana, KUD „Graničar“ iz Halova, KUD „Jasenica“ iz Negotina i KUD „Rudna Glava“ iz Majdanpeka.

Ovoj smotri narodnih običaja prisustvovao je i predstavnik Saveza amatera Srbije Zoran Katić, koji je odlučio da na Republičkom saboru najboljih izvornih folklornih grupa u Gornjem Milanovcu učestvuje KUD „Neresnica“ iz Neresnice, kao i pevačka grupa „Jelek“ iz Zaječara, a da na Oplenačkoj berbi u Topoli učestvuje KUD „Petar Radovanović“ iz Zlota.

„Vražogrnački točak“ organizovali su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Vražogrnac i Turistička organizacija grada Zaječara. Pokrovitelj je Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>