Najnovije vesti
Home / Kultura / Završen Međunarodni festival za decu „ZajeČAR“: Predstava „Tajanstvena fioka“ oduševila najmlađu publiku
Završen Međunarodni festival za decu „ZajeČAR“: Predstava „Tajanstvena fioka“ oduševila najmlađu publiku

Završen Međunarodni festival za decu „ZajeČAR“: Predstava „Tajanstvena fioka“ oduševila najmlađu publiku

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine “Zoran Radmilović” sinoć je završen  9. Međunarodni festival za decu “ZajeČAR”. Tročlani žiri u sastavu: Žoro Ivanov, predsednik i članovi žirija Miloš Đuričić i Nataša Petrović, doneo je odluku da Nagrada za najglasniji aplauz pripadne Pozorištu lutaka Niš, za predstavu “Damojed”, Nagrada za pozorišne inovacije i kolektivnu igru, Državnom lutkarskom pozorištu iz Vidina za komad “Bajka o ribaru i ribici”, a Nagrada za rediteljsku poetiku i scenski izraz Kazalištu Virovitica i Kazalištu lutaka Zadar za koprodukciju “Kaštanka”.

U čast nagrađenih odigrana je premijera predstave “Tajanstvena fioka” Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović, po tekstu Juliuša Volskog, u režiji Žora Ivanova. Ova dramsko-lutkarska predstava oduševila je najmlađu publiku.

Na sceni su se kroz svoje likove odlično predstavili  Nataša Petrović, Sanja Nedeljković, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Ana Tanasković  i Vladimir Milošević. Nova predstava zaječarskog pozorišta, po mnogo čemu je drugačija. Publika je to prepoznala i oduševljeno komentarisala pojedine scene, a duhoviti dijalozi praćeni su smehom i aplaudiranjem. Pozorišna sala puna pozitivne energije, ima li čega lepšeg za glumce?

Pouka ove zabavne i maštovite predstave da dobro pobeđuje zlo, uticaće pozitivno na prve životne stavove najmlađih. A izgleda da se i odrasli mogu pronaći u nekim delovima ove složene predstave. Sve u njoj nalazi put do gledalaca, dobar tekst, rediteljska postavka, scenografija, kostimi, rekvizita, scenski pokret… Trud se isplatio.

Na radost najmlađe publike, svetla zaječarske pozornice biće još dugo upaljena za predstavu “Tajanstvena fioka”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>