Najnovije vesti
Home / Bor / Završen i plej-aut superlige rukometašica: BORANKE PRETPOSLEDNJE
Završen i plej-aut superlige rukometašica: BORANKE PRETPOSLEDNJE

Završen i plej-aut superlige rukometašica: BORANKE PRETPOSLEDNJE

Nakon prošlogodišnjeg „srećnog“ ostanka u najelitnijem društvu i ovogodišnjeg kuburenja sa rezultatima u superligaškom takmičenju, rukometašice RTB Bor su sezonu završile kao predposlednje. Tu poziciju imale su i u ligaškom delu i nisu uspele da je poprave u naknadnom razigravanju kroz plej-aut. Sa prenetim rezultatima iz ligaškog dela, Boranke su ukupno imale polovičan uspeh jer su od 12 utakmica pobedile u šest, a isto toliko izgubile. Dale su 295 a primile 316 golova, što i nije velika negativna razlika.

Prema propozicijama Rukometnog saveza Srbije, RTB Bor i poslednjeplasirani beogradski Junior gube superligaški status i naredne jeseni bi trebalo da igraju Super B ligu. Trebalo, jer postoje nagoveštaji o proširenju Super lige, pa je njihov status trenutno i nezvanično čekajući. Bilo kako da bude, a pogotovu ako im se pruži šansa za ostanak u najelitnijem ženskom rukometnom društvu, mnogo je važnije da li će klub imati snage za buduća nadmetanja. Osnovni razlog slabih igara prošle i ove godine je dosta loša situacija u klubu i nedostatak kvalitetnih i iskusnih igračica.

A šteta je, jer je Bor bio dugogodišnji superligaš i sa Zaječarem postament dobrog rukometa u Timočkoj Krajini i istočnoj Srbiji.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>