Najnovije vesti
Home / Sport / Završen 32. zaječarski Le Bas turnir -PEHAR HEMPROSU
Završen 32. zaječarski Le Bas turnir -PEHAR HEMPROSU

Završen 32. zaječarski Le Bas turnir -PEHAR HEMPROSU

# Pobednik u kategoriji pionira je ekipa KK Bin, a kadeta Auto škola Lena auto

Uručivanjem pehara najboljem igraču turnira, Đorđu Đukiću, stavljena je tačka na ovogodišnji Letnji turnir u basketu u Zaječaru – Le Bas 2018. Priznanje MVP Đukić je zaradio za doprinos u pobedama ekipi Hempros tokom četri dana takmičenja, a posebno u finalu, kada su sa 31:25 savladali momke iz Nikola’s Wines. Kao što i priliči turniru sa tradicijom dugom 32. godine, finale seniora bilo je i najuzbudljivija utakmica za gledaoce na gotovo punim tribinama košarkaškog igrališta kod srednjoškolskog centra.

Pre njih polufinalne i finalne utakmice igrane su i u kategoriji pionira i kadeta. Kod mlađih omladinaca pobednik je KK Bin, koji je u finalu savladao ekipu Stela Lux sa 21:14, a pehar za MVP turnira uručen je Strahinji Rakiću. Među kadetima pehar je osvojila Auto škola Lena auto, koja je bila bolja od momaka u ekipi Spasa (21:15). Ovo je bila i rezultatski najneizvesnija utakmica finalne večeri, jer su gosti iz Knjaževca prvi poveli i napravili osetniju razliku, a u preokret je Zaječarce poveo Luka Kragujac. Zbog toga mu je i pripao pehar za najboljeg igrača.

U takmičenju u šutiranju trojki i zakucavanju predtakmičenje je održano u subotu. Za finale trojkaša plasirali su se mladi Dušan Petković i Marko Đorđević, a pehar je, zasluženo, osvojio Dušan. Ipak, ni Đorđević nije ostao bez znamenja, jer je, bio najbolji u zakucavanju. On je, po oceni žirija, u tome bio efikasniji od Đorđa Đokića i Marka Perovića.

Ovogodišnji turnir, čiji je pokrovitelj Grad Zaječar, bio je odlično organizovan, a zahvaljujući brojnim sponzorima obezbeđene su i bogate nagrade. Članovima najboljih četvorki pripale su i medalje i vaučeri sa raznim nagradama, a pobednicima u seniorskoj konkurenciji ček na 40.000 dinara, dok je MVP turnira dobio 10.000. Svi učesnici, a igrala je 31 ekipa, od kojih 5 devojaka, dobili su i zahvalnice i majice.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>