Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Zavod za javno zdravlje „Timok“ predložio detaljnije analize vode sa arteskih česama
Zavod za javno zdravlje „Timok“ predložio detaljnije analize vode sa arteskih česama

Zavod za javno zdravlje „Timok“ predložio detaljnije analize vode sa arteskih česama

Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru na sednici Gradskog veća  predložio je detaljnije analize vode sa arteskih česama.  

Na osnovu zaključka Gradskog veća sa prethodne sednice da Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru precizno rastumači rezultate analiza vode sa arteskih česama u gradu i precizno definiše predloge mera,  zasedanju na Gradskom veću prisustvivala je dr Dijana Miljković, specijalista higijene.

Prema njenim rečima, voda sa svih česama je higijenski ispravna za piće, osim sa česme „Zlatna zvezda“. Kako nikada ranije nisu rađene detaljnije analize vode, Zavod predlaže da se urade „ve analize“ koje koštaju oko 50.000 dinara po česmi. Bilo bi dobro, rekla je dr Miljković, da se uredi zona sanitarne zaštite oko česama. Nadležno ministarstvo zatražilo je od Zavoda za javno zdravlje „Timok“ rezultate analiza vode za nekoliko godina unazad kako bi se napravila uporedna analiza, rekla  je dr Dijana Miljković.

Na sednici su utvrđeni i predlozi programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2016. i 2017. godinu.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>