Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Zastave zaječarskih planinara zavijorile se na najvišem vrhu Prekornice i Velikom Kršu
Zastave zaječarskih planinara zavijorile se na najvišem vrhu Prekornice i Velikom Kršu

Zastave zaječarskih planinara zavijorile se na najvišem vrhu Prekornice i Velikom Kršu

U subotu, 11. februara, zastava planinarskog društva „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara zavijorila se na najvišem vrhu planine Prekornice (Crna Gora) – Kuli, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1927 metara.

Planinari su put Crne Gore krenuli u petak, a akcija je realizovana u saradnji sa planinarskim društvom „Runolist“ i „Planinarskim vukovima“. Ova akcija bila je planinarsko pokloničkog karaktera, te su planinari pored Prekornice obišli i manastire Morača i Ostrog.

I pored visokih snežnih nanosa, planinari su bez značajnih poteškoća savladali stazu dugu 16 kilometara i 700 metara visinske razlike. Sa vrha su imali prilike da uživaju u pogledu na uživali na okolne planine: Durmitor, Lovćen, Komove, Maganik, Sinjajevinu, Žijovo, Garač.

Za uspeh akcije u velikoj meri zaslužni su i domaćini iz Planinarsko sportskog kluba „Prekornica“ iz Danilovgrada, koji su uložili izuzetne napore i dobru volju da akcija protekne u najboljem mogućem redu, kao i da se učesnici akcije upoznaju sa lepotama Crne Gore.

Istog dana na Velikom Kršu održana je i regionalna akcija Zimski uspon na Veliki Krš u organizaciji PSD „Crni Vrh“ iz Bora. Zaječarski planinari uzeli su učešće i u ovom pohodu, koji je uspešno organizovan, a koji je okupio veliki broj ljubitelja planine iz celog regiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>