Najnovije vesti
Home / Društvo / Zasedala gradska vlada -Usvojena važna odluka za JKSP Zaječar i daljinsko grejanje Zaječaraca
Zasedala gradska vlada -Usvojena važna odluka za JKSP Zaječar i daljinsko grejanje Zaječaraca

Zasedala gradska vlada -Usvojena važna odluka za JKSP Zaječar i daljinsko grejanje Zaječaraca

U Zaječaru je danas održana 51. sednica Gradskog veća, na kojoj je usvojen Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Izmene Plana i Programa poslovanja Javnog komunalno – stambenog preduzeća „Zaječar“ Zaječar za 2018. godinu.

Prema rečima direktora ovog preduzeća Ivana Žikića, osnovni razlog za korekciju, odnosno rebalans je činjenica da će uskoro biti sprovedena licitacija pokretene imovine Toplane u stečaju.

„Razlog našeg interesovanja za tu opremu nalazi se u činjenici da mi tu imovinu, a tu se radi o mnogim objektima, toplotnim podstanicama, koristimo već godinama unazad. Međutim, tu se javlja problem zakupa koji mi plaćamo svakog meseca i koji nije mali. Ovo je jedinstvena prilika da uzmemo to i stavimo u vlasništvo Javnog komunlano-stambenog preduzeća „Zaječar“ i na taj način taj zakup ne bismo više plaćali. Procenjena vrednost je preko 50 miliona, dok je vrednost na licitaciji na kojoj se mi javljamo 17,9 miliona“, naveo je Žikić i dodao:

„Ovo je strateški važno za preduzeće. Bez te oprme mi ne bismo mogli da grejemo Zaječar. Mi smo pre 10-ak dana poslali zahtev Upravi za javne nabavke i nadamo se da ćemo ovih dana dobiti saglasnost. Mi smo neke stavke prilagodili kako bismo mogli u skladu sa Zakonom da učestvujemo na licitaciji“.

Većnici su danas usvojili i Nacrt Rešenja o usvajanju Godišnjeg likvidacionog izveštaja Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“ Zaječar -u likvidaciji.

Prema rečima likvidacionog upravnika Radisava Stančulovića, izveštaj se odnosi na obaveze koje su izmirene u 2017. godini.

„Iz izveštaja se vidi da je reč o vrlo malom iznosi koji je izmiren u tom periodu. Tu se radi o sudskim presudama i izmirena su samo potraživanja radnika. Sudskom presudom su donete odluke i samo su te obaveze izmirene. Žiro račun Direkcije je u neprekidnoj blokadi od 2015. godine, tako da sa žiro računa ništa nije moglo ni da bude isplaćeno. U ovom izveštajnom periodu pokrenut je i postupak stečaja, ali je tu došlo do obustave“, naveo je Stančulović.

Na sednici je izmenjen i dopunjen Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu grada Zaječara, Budžetskoj inspekciji i Službi za internu reviziju grada Zaječara.

„Novina je da prosvetnog inspektora koji je do sada bio u Odeljenju za privredne i društvene delatnosti premeštamo u Odeljenje za inspekcijske poslove, tako da će sve inspekcijske službe biti na jednom mestu. Nedavno smo imali i jedan sastanak sa predstavnicima iz Uprave za odbranu, pa su nam naložili da poslove odbrane pridodamo nekome ko će time da se bavi stalno. Do sada su ti poslovi poveravani nekom ko je bio na određeno vreme i nikako nije bilo moguće da se ti poslovi usklade. Sada smo taj posao pridodali jednom čoveku koji je u radnom odnosu na neodređeno vreme i on će time da se bavi u narednom periodu. Potreba je da se uvede kao novina još jedan referat, to su Socijalni poslovi jednake mogućnosti. U Odeljenju za LER baviće se neko tim poslovima u smislu da se omoguće jednake mogućnosti svima bezobzira na pol, rasu, nacionalnost… U kabinetu imamo jednu izmenu, povećavamo broj nameštenika i uvodimo mesto vozač“, naveo je, obrazlažući ovu odluku, načelnik Gradske uprave Zaječar Slobodan Videnović .

U ovoj godini planirana sredstva za sufinansiranje projekata-programa rada verskih zajednica iznose 22,5 miliona, a većnici su danas dali saglasnost na Rešenje o utvrđivanju teksta Konkursa za raspodelu ovih sredstava.

Većnici su dali zeleno svetlo i za izmene i dopune Rešenja o utvrđivanju linija gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji grada Zaječara, kao i za izmene i dopune Rešenja o određivanju autobuskih stajališta na teritoriji grada Zaječara.

Na sednici je usvojen i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti za davanje u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara, kao i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću „Timok-održavanje“ Zaječar za prodaju pet grla konja u vlasništvu grada Zaječara putem licitacije.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>