Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarski planinari se pripremaju za Timočki maraton
Zaječarski planinari se pripremaju za Timočki maraton

Zaječarski planinari se pripremaju za Timočki maraton

Lepo vreme ide na ruku zaječarskim planinarima koji su iskoristili prethodni vikend i proveli ga pripremajući se za predstojeći Timočki maraton, ali i osvajajući nove vrhove.

Volonteri OPSD „Dragan Radosavljević“ organizovali su u nedelju radnu akciju i uredili  su Istočnu tvrđavu na Kraljevici. Ovo je samo prva u nizu akcija, tokom kojih se očekuje uređenje i preostalih 7 tvrđava koje čine prsten odbrane oko grada Zaječara, a koje, nažalost, još uvek nisu stavljene pod zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture, iako predstavljaju jedinstveni fortifikacioni sistem iz XIX veka.

Nastavljajući niz učešća u međunarodnim pohodima članovi OPSD „Dragan Radosavljević“, Žika Branković, Vojislav Mihajlović i Iva Milojković učestvovali su u zimskom pohodu na Hajlu i Ahmicu.

Zastava zaječarskih planinara najpre se zavijorila na Hajli, planini koja se nalazi na granici između Crne Gore i Srbije, čiji vrh se nalazi na 2403 metara nadmorske visine, i predstavlja najviši vrh ovog dela Prokletija.

Narednog dana zastava se na veliku radost Zaječaraca zavijorila i na vrhu Ahmice (2270 m ), koja je takođe deo Prokletijskog masiva.

U usponu na Hajlu i Ahmicu pored zaječarskih, učestvovali su planinari iz Boljevca, Paraćina, Kruševca i Niša.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>