Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječarskom mobilnom timu za inkluziju Roma doniran automobil
Zaječarskom mobilnom timu za inkluziju Roma doniran automobil

Zaječarskom mobilnom timu za inkluziju Roma doniran automobil

Mobilnim timovima gradova i opština u Srbiji koji se bave inkluzijom Roma, u okviru programa podrške EU, uručeni su ključevi 30 automobila „Fiat Tipo“, kao i 30 laptop računara, u cilju podizanja njihovog kapaciteta i adekvatnog funkcionisanja. Među gradovima je i grad Zaječara. 

Na svečanoj ceremoniji dodele automobila, u ime grada Zaječara prisustvovali su Marina Milić, zamenica gradonačenika i Saša Ivanović, pomoćnik gradonačelnika.

Kako je na svečanosti rečeno, jedan od osnovnih vrednosti EU, socijalna inkluzija, solidarnost, kao i pomoć najugroženijima, a da je romska zajednica među najugroženijim populacijama u Srbiji i zato zaslužuje posebnu pažnju.

Program „Podrška EU inkluziji Roma–Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“ od 2017. sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), finansira EU, a glavni korisnik je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>