Najnovije vesti
Home / Vesti / ZAJEČAR: VUKOVCIMA SVEČANO URUČENE DIPLOME I NAGRADE
ZAJEČAR: VUKOVCIMA SVEČANO URUČENE DIPLOME I NAGRADE

ZAJEČAR: VUKOVCIMA SVEČANO URUČENE DIPLOME I NAGRADE

U Gradskoj upravi u Zaječaru danas je organizovana svečana dodela nagrada dobitnicima Vukovih diploma i nagrađenim učenicima zaječarskih osnovnih škola. Ove godine je 68 vukovaca dobilo diplome i nagrade,  a zaječarski osnovci zajedno sa Muzičkom školom „Stevan Mokranjac“ osvojili su blizu 100 nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima, čulo se na prijemu. 

Među nagrađanim vukovcima je i Natalija Tanić, učenica generacije Osnovne škole „Đura Jakšić“, koja je vredno radila kako bi postigla taj rezultat a takmičenja na kojima je učestvovala i postigla zapažene rezultate, ne mogu se izbrojati na prste jedne ruke.

„Meni nije bilo toliko teško da postignem ovakav rezultat, imala sam taj cilj od petog razreda, trudila sam se, učila i takmičila sam se na takmičenjima iz istorije, geografije, biologiije, fizike, hemije, matematike, srpskog jezika, likovne kulture a učestvovala sam i na Književnoj olimpijadi. Ponosna sam što sam ostvarila svoj cilj“, rekla je Natalija.

Sara Stanković, učenica Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“, takođe je ponosna što je dobila Vukovu diplomu, ali je, prema njenim rečima, za razliku od Natalije, bilo teško, potrebno je dosta truda i odricanja.

„Bilo je teško, potrebno je naporno raditi, kako bi se ispunili svi ti ciljevi. Dosta mi znači ovo priznanje i ponosna sam na to“, istakla je Sara.

Na izvanrednim rezultatima i priznanjima, Vukovcima i nagrađenim učenicima, čestitala je Elena Petrović, pomoćnica gradonačelnika,, istakavši da je ovo samo početak njihovog školovanja a da izazovi tek predstoje.

„Četitam vama, vašim učiteljima, nastavnicima, roditeljima. Ovo je početak vašeg školovanja i izazovi su tek pred vama, a ja sam sigurna da ćete izlaziti na pravi način sa njima. Sigurna sam i da ste sa sobom poneli kako znanje, tako i druge stvari, koje ste naučili u školi, a koje se tiču pravih životnih vrednosti, kao što su poštovanje, prijateljstvo, drugarstvo. Nastavite da postižete ovako dobre rezultate“, istakla je pomoćnica gradonačelnika.

Dragan Ranđelović, član Gradskog veća zadužen za  obrazovanje, takođe je poželeo đacima pre svega dobro zdravlje, a onda i da upišu željene srednje škole i fakultete, kao i da u budućnosti rade ono što vole.

„Nadam se da su vukovci ostvarili svoje želje prilikom upisa u srednje škole, tako da nastavite tako dobro da učite i ubuduće, u srednjim školama, na fakultetima i budite dobri đaci, dobri studenti i pre svega, dobri ljudi. Slušajte svoje roditelje, nastavnike, profesore. Nadam se da će neko za nekoliko godina, ponovo sedeti u ovim klupama“, rekao je Ranđelović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>