Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarski Urgentni centar obeležio PRVU GODINU RADA I SLAVU SLUŽBE
Zaječarski Urgentni centar obeležio PRVU GODINU RADA I SLAVU SLUŽBE

Zaječarski Urgentni centar obeležio PRVU GODINU RADA I SLAVU SLUŽBE

U prostorijama zaječarske Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja danas je obeležena prva godina rada i slava službe Sveti Stefan Despot srpski. U prisustvu mnogobrojnih zvanica i predstavnika lokalne samouprave, sumirani su rezultati ove službe tokom godinu dana postojanja.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion danas je u Urgentnom centru povodom proslave zaštitnika ove službe, blagoslovio i sa načelnikom Urgentnog centra prim. dr Miljanom Jovićem i predstavnicima lokalne samouprave, prelomio slavski kolač.

„Od početka godine do danas pregledano je 10.500 pacijenata, odnosno 16 hiljada pacijenata od početka otvaranja Urgentnog centra“, rekla je Dr Sanela Radisavljević, specijalizant urgentne medicine sumirajući rezultate rada ove službe i dodala:

„Pokazali smo koliko smo dostupni, ne samo građanima našeg grada, već i čitavog regiona i mi pokušavamo da u najtežim kritičnim situacijama uvek budemo prisutni i pružimo najveću pomoć, ne samo u zbrinjavanju urgentnih stanja, već smo tu i za davanje saveta. Mi u proseku imamo do 50 pacijenata za 24 sata, taj posao obavlja 6 lekara i 11 medicinskih sestara, raspoređeni po smenama. U jednoj, dvanaestočasovnoj smeni, radi jedan lekar. To pedstavlja veliki teret za nas i našu ekipu jer se rad odvija, ne samo u smislu pregleda, nego i opservacija sa kompletnom dijagnostikom“.

Zaječarska Služba za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja, prema rečima zaposlenih, ima svu neophodnu opremu, prostorije su opremljene novim krevetima iz Norveške za šta se pobrinuo Rotari klub iz Zaječara a nedavno su postavjeni i monitori kako bi se preko kamera, pratila situacija u hodniku i time zbrinuli pacijenti prema stepenu hitnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>