Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječarski srednjoškolci učesnici ERASMUS OMLADINSKOG KAMPA u Donjem Milanovcu
Zaječarski srednjoškolci učesnici ERASMUS OMLADINSKOG KAMPA u Donjem Milanovcu

Zaječarski srednjoškolci učesnici ERASMUS OMLADINSKOG KAMPA u Donjem Milanovcu

U Donjem Milanovcu će od 29. jula do 5. avgusta, biti realizovan „Erasmus“ omladinski kamp na kome će učestvovati mladi iz zaječarskog „Dečijeg centra“, kao i njihovi vršnjaci iz Hrvatske. Na kampu će biti organizovane vršnjačke edukacije na temu antikorupcije i korupcije, biće razmenjena iskustva iz te oblasti, a na kraju kampa biće snimljeni i antikorupcijski spotovi.  

Kako su gostujući na Magnum radiju, objasnili Nikola Trajković, učenik druge godine Gimnazije i Irena Stefanović, učenica treće godine Ekonomsko-trgovinske škole, iz Zaječara na kamp odlazi 8 devojčica i 8 dečaka, izabrani na promo radionicima, koje su bile organizovane u zaječarskim srednjim školama i Dečijem centru.

„Erasmus je linija projekata u okviru Evropske unije, u kojoj su organizovane dve podgrupe, tačnije K1 i K2. Mi smo na liniji K2 i prva tri dana ćemo pričati o korupciji, antikorupciji, saveznicima, neprijateljima a na kraju kampa ćemo svi zajedno snimiti antikoruptivne spotove, koje ćemo kasnije promovisati i plasirati“, rekli su Nikola i Irena.

Oni su dodali da su očekivanja od kampa velika i da će se sigurno iz Donjeg Milanovca vratiti bogatiji znanjem i jednim iskustvom više.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>