Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarski rukomet ponovo u usponu!
Zaječarski rukomet ponovo u usponu!

Zaječarski rukomet ponovo u usponu!

RUKOMETAŠICE I RUKOMETAŠI U VIŠEM RANGU  

Moguće je da rukometašice Zaječara od jeseni zaigraju u Super B rukometnoj ligi Srbije, a rukometaši se vrate u Prvu ligu Srbije -Istok.

Nakon što je na današnjoj sednici Gradskog veća grada Zaječara, data saglasnost na upotrebu imena grada Zaječara u nazivu rukometnog kluba, ovaj klub nosiće ime RK Zaječar 1949.

Kako je nakon usvajanja ove odluke rekao gradonačelnik Boško Ničić, stigla je super primamljiva ponuda da se zaječarske rukometašice vrate u Super B ligu, ada rukometaši napreduju za jedan rang više.

-Odluka je na rukometnom klubu, kaže Ničić.

Naravno, ulasku u viši rang prethodi redovna godišnja Skupština kluba na kojoj će se vrtatiti staro ime, pod kojim su rukometašice pet godina igrale u srpskoj rukometnoj eliti i osvojile četiri duple krune, postale četvorostruke prvakinje i pobednice Kupa Srbije, dok su rukometaši jednu godinu odigrali u najvišem rangu.

Podsetimo, predsednik Gradske skupštine Saša Mirković ukinuo je profesionalni rukomet u Zaječaru i vratio ga u tada, najniži rang takmičenja ali ga nije i ugasio. Iz Zaječara su otišle sve najbolje igračice i igrači, ali je ostao neuništivi podmladak i neponovljivi bivši rukometaši i rukometašice, koji su ih, kroz školu rukometa, osposobili da odigraju u tom najnižem rangu i uđu u viši rang.

Neki igrači i igračice verovatno će se vratiti u matični klub, pa je moguće da se od jeseni u Zaječaru igra kvalitetniji rukomet.  O  tome će uskoro odlučivati nova Skupština kluba, sobzirom da je dosadašnji predsednik Dragoljub Trailović podneo ostavku jer mu je istekao jednogodišnji mandat.

S. P.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>