Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarski planinari vikend proveli radno!
Zaječarski planinari vikend proveli radno!

Zaječarski planinari vikend proveli radno!

Proteklog vikenda zaječarski planinari, članovi OPSD „Dragan Radosavljević“ realizovali su uspešno dve akcije.

Planinari su subotu proveli radno, u ataru sela Nikoličevo, gde je uređeno utvrđenje na Koilovoj Čuki, u narodu poznatije pod nazivom „Kraljica Natalija“. Ova tvrđava jedna je od najvećih u jedinstvenom fortifikacionom sistemu Zaječara, i svojom lepotom  prednjači u odnosu na ostalih sedam.

Uklonjeno je šiblje i rastinje, a šančevi utvrđenja spremni su da prime posetioce i učesnike predstojećeg „II Timočkog maratona“. Na poziv Planinarskog kluba „Ozren“ iz Soko Banje zaječarci su nedelju proveli uživajući u lepotama Milušinca, nadaleko čuvene prerasti „Bogova vrata“, i u nezaboravnom druženju sa planinarima iz celog regiona.

Planinarski klub „Ozren“ pokazao se kao izvanredan domaćin, a vreme je išlo na ruku planinarima, te je ova regionalna planinarska akcija, protekla u savršenom redu.

 Zaječarske planinare već sledećeg vikenda očekuju nove avanture, kao i nastavak priprema za održavanje „Timočkog maratona“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>