Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarski planinari uredili još jednu tvrđavu i posetili Gledićke planine
Zaječarski planinari uredili još jednu tvrđavu i posetili Gledićke planine

Zaječarski planinari uredili još jednu tvrđavu i posetili Gledićke planine

Zaječarski planinari, članovi Omladinskog planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ su proteklog vikenda obišli Gledićke planine i organizovali radnu akciju sređivanja tvrđave „Vlaško brdo“. 

Planinarsko društvo „Ljukten“ iz Trstenika je ogranizovalo akciju 21. Prolećni dan planinara na kojem je učestvovalo preko 600 planinara iz cele naše zemlje.

Stazu dužine 17 km na Gledićkim planinama savladalo je 16 planinara ovog društva, uživajući u prelepim valovitim predelima Šumadije i Levča. Planinari su takođe posetili i Manastir Ljubostinja, koji potiče iz 14. veka, u kojem je sahranjema kneginja Milica čija je to i zadužbina.

Tvrđava, koja se nalazi u blizini puta Zaječar-Bor, je uređena zbog predstojećeg 2. Timočkog maratona koji će biti održan 13. maja ove godine i okupiće veliki broj planinara i trkača iz naše zemlje. Prilikom čišćenja tvrđave planinari su otkrili još 2 nova kazamata i bunar sa vodom. Ovo je četvrto utvrđenje koje su  planinari uredili, a ovog vikenda sledi uredjenje i čišćenje još jedne tvrđave.

Na poziv planinarskog društva Ozren iz Sokobanje, planinari će 9. aprila posetiti Sokobanju i planinu Krstatac-vrh Šiljak  i prerast Bogova vrata

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>