Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarski planinari učesnici akcije „Zimski uspon na Trem“
Zaječarski planinari učesnici akcije „Zimski uspon na Trem“

Zaječarski planinari učesnici akcije „Zimski uspon na Trem“

U subotu 25. februara po 21. put održaće se Republička planinarska akcija “Zimski uspon na Trem“. Učešće u ovoj akciji najavili su i zaječarski planinari, koji će put Suve planine krenuti u ranim jutarnjim časovima, u nameri da izađu na njen najviši vrh Trem ( 1810 metara nadmorske visine ), koji je nadaleko poznat i po čuvenoj životnoj drami koja se na ovom vrhu odigrala 2010. godine.

Kružna staza kojom će se kretati planinari, ukupne dužine 23 kilometara, kreće se od baznog kampa u Donjoj Studeni preko prevoja Devojački grob do vrha Trem. Organizator uspona je Planinarski klub „Železničar“ iz Niša.

Nakon uspona na Trem, zaječarske planinare, članove OPSD „Dragan Radosavljević“ očekuje nova avantura, međunarodni pohod na Hajlu i Ahmicu, u kome učestvuju zajedno sa RU „Planinarski Vukovi“, iz  Kruševca.

Pohod na Hajlu i Ahmicu biće realizovan od 3 do 5. marta. Vrh Hajla nalazi se na nadmorskoj visini od 2403 metara, a vrh Ahmica na visini od 2272 metara. Planinari će na putu ka ovih vrhovima  savladati oko staze ukupne dužine oko 40 kilometara, i visinsku razliku od skoro 2000 metara.

Ovo je treći međunarodni pohod u kome Zaječarci učestvuju od početka ove godine, a do kraja godine očekuje se realizacija pohoda na Dolomite u Italiji, Triglav u Sloveniji, Olimp u Grčkoj, kao i brojne vrhove širom Bugarske.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>