Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarski planinari u pohod na novi projekat -Planinarska transverzala koja će promovisati lepotu ovog kraja
Zaječarski planinari u pohod na novi projekat -Planinarska transverzala koja će promovisati lepotu ovog kraja

Zaječarski planinari u pohod na novi projekat -Planinarska transverzala koja će promovisati lepotu ovog kraja

Planinarsko društvo “Dragan Radosavljević“ iz Zaječara i Fondacija „Trag“ potpisali su ugovor u Beogradu o finansiranju novog projekta. Reč je o planinarskoj transverzali koja će kao glavni cilj imati promociju potencijala i prirodnih lepota ovog kraja: Bastiona, Feliks Romulijane, Vlaškog dola… Zvanično otvaranje transverzale i njena promocija biće u okviru “Trećeg Timočkog maratona“ koji će se održati u maju naredne godine.

“Ovaj projekat sa jedne strane predstavlja nastavak borbe za spas zaječarskih Bastiona koja traje već 3 godine, a pored toga, i težnju da se i ostale prirodne lepote ovog kraja približe kako građanima Zaječara tako i cele Srbije“, poručuju iz ovog planinarskog društva.

Ovo planinarsko društvo, prethodnog vikenda, nizom aktivnosti proslavilo je 62. godine uspešnog rada. Sumirani su utisci iz ove godine a najaktivnijim članovima dodeljena su priznanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>