Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarski planinari u akcijama u regionu i inostranstvu
Zaječarski planinari u akcijama u regionu i inostranstvu

Zaječarski planinari u akcijama u regionu i inostranstvu

Zaječarski planinari proteklog vikenda učestvovali su akcijama koje su održane u regionu, ali i u inostranstvu.

Deo zaječarskih planinara uzeo je učešće u dvodnevnoj akciji „Tragom pruge Svetog Petra“, koju je uz podršku opštine Ražanj realizovalo udruženje „Kljub ljubitelja Timočkih pruga“.

Prvog dana Zaječarci su započeli sa obilaskom staze u Ćićevcu, koja trasom prugeuskog koloseka vodi do sela Gabrovo.Sa obilaskom staze nastavili su sutradan, preko planine Bukovik, do Jošaničke banje, gde je akcija zvanično i završena.

Miris divljeg jorgovana i lepote Tupižnice, kao i poziv Planinarskog kluba „Šiljak“, koji je proteklog vikenda oganizovao akciju „Dani jorgovana“ na ovoj planini privukao je veliki  broj planiara koji  su se okupili u Ravnom Bučju po deseti put. Početak akcije i sam uspon obeležilo je lepo druženje, dobra organizacija i  povoljne vremenske prilike.
Ipak, učesnici uspona imali su priliku da se uvere u neverovatnu snagu prirode i ćudljivost planine, te ih je nakon uspešnog uspona na vrhu dočekalo nevreme praćeno gradom.
Zahvaljujući dobroj organizaciji domaćina i snalažljivosti planinara uprkos nagloj promeni vremena sve je proteklo u najboljem mogućem redu, a planiari su nastavili druženje po silasku sa staze.

Veliku radost članovima Omladinsko planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ doneo je i uspšeno realizovan uspon na Titov Vrh u Makedoniji, u kome je učešće uzeo  član društva Žika Branković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>