Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Zaječarski okrug: LEGALIZACIJA SE ODVIJA PO PLANU
Zaječarski okrug: LEGALIZACIJA SE ODVIJA PO PLANU
Foto: radiomagnum.rs

Zaječarski okrug: LEGALIZACIJA SE ODVIJA PO PLANU

-U Zaječarskom okrugu u prvih deset meseci ove godine na legalizaciji je uradjeno mnogo više nego prethodne četiri godine, istakao je na jučerašnjoj konferencii za novinare Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga.

Govoreći o novom Zakonu o ozakonjenju, koji je donet novembra prošle godine, Paunović je naglasio da ovaj zakon ne znači popisati samo objekte ili ih rušiti, već je cilj ozakoniti ih i legalizovati.

„Cilj Vlade je da po mnogo boljim i povoljnijim uslovima gradjani mogu da legalizuju svoje objekte“, ističe Paunović i dodaje:

„Cene za legalizaciju objekata su sada povoljnije. Za ozakonjenje objekta do sto kvadrata cena je pet hiljada dinara, od sto do dvesta kvadrata je 15 hiljada, a od 200 i više kvadrata cena iznosi 50 hiljada dinara, što je mnogo manje nego ranije. U pomenute kategorije nisu uvršćeni objekti koji su izgradjeni u zoni zaštite, objekti izgradjeni od materijala koji ne garantuju stabilnost objekta, koji su izgradjeni na tlu nepodobnom za gradnju, objekti koji ne mogu da se usklade sa važećim planovima i dokumentima i objekti koji nisu završeni u konstruktivnom smislu. Naravno postoje izuzeci u kojima i takvi objekti mogu da se ozakone“.

Prema rečima Paunovića, posao se uspešno odvija, što potvrdjuje sam podatak da je u prvih deset meseci ove godine na legalizaciji uradjeno mnogo više nego prethodne četiri godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>