Najnovije vesti
Home / Društvo / Zaječarski matematičari postigli sjajne rezultate na takmičenju u Bugarskoj
Zaječarski matematičari postigli sjajne rezultate na takmičenju u Bugarskoj
Foto: Fb

Zaječarski matematičari postigli sjajne rezultate na takmičenju u Bugarskoj

U Vidinu je prošlog vikenda održano 13. Medjunarodno takmičenje iz matematike na kojem su učestvovali mladi matematičari iz Rumunije (Korabija, Krajova, Bailešti, Turn Severin, Kalafat i Karakal), Bugarske (Vidin i Montana) i Srbije (Niš, Ivanjica i Zaječar).

Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 300 učenika. Pored Gimnazije na takmičenju su učestvovali i učenici iz Osnovne škole Desanka Maksimović iz Zaječara koji su ostvarili veoma zapažene rezultate.

Zaječarski osnovci, Miljan Živanović i Pavle Kulić, osvojili su prva mesta sa maksimalnim brojem poena 40,a Dunja Ilić i Matija Vujić podelili su drugo mesto sa 39.5 poena.

Zaječarsku Gimnaziju predstavljali su Andjela Stankov I3, Andjela Bešir I4, Lazar Stanojević , Luka Ćirić i Nemanja Nedeljković III4, Mihailo Grbić i Marijana Cvetković iz IV4. Svi su postigli sjajne rezultate, a posebno su zablistali Mihailo Grbić i Andjela Bešir, koji su ostvarili prva mesta u svojim kategorijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>