Najnovije vesti
Home / Kultura / ZAJEČARSKI DEČJI CENTAR APSOLUTNI POBEDNIK FESTIVALA SCENSKIH MINIJATURA U LESKOVCU
ZAJEČARSKI DEČJI CENTAR APSOLUTNI POBEDNIK FESTIVALA SCENSKIH MINIJATURA U LESKOVCU
Foto: radiomagnum.rs

ZAJEČARSKI DEČJI CENTAR APSOLUTNI POBEDNIK FESTIVALA SCENSKIH MINIJATURA U LESKOVCU

NA DEČJEM FESTIVALU SCENSKIH MINIJATURA ODRŽANOM U LESKOVCU  TRI NAGRADE PRIPALE SU ZAJEČARSKOM DEČJEM CENTRU

Na trećem dečijem Festivalu scenskih minijatura održanom u Leskovcu od 22. do 24. novembra, tročlani žiri, u sastavu Angelina Lukić, glumica, urednik kretivnog programa Centra za kulturu Valjevo, Vesna Đorđević Mirković, glumica Narodnog pozorišta u Leskovcu i Bratislav Stanisavljević, umetnički direktor i koreograf ansambla narodnih igara i pesama „Abrašević“, dodelio je prvu nagradu „Autobiografiji Nušić“ Dečijeg centra iz Zaječara.

Drugu nagradu dobila je minijatura „Čistoća od zlata jabuka“ OŠ „Josif Kostić“ iz Leskovca, a treću „Sreća, sreća, radost!“ OŠ „Vasa Pelagić“ iz Leskovca.

Nagradu za režiju dobila je Selena Ristić Vitomirović za minijaturu „Autobiografija Nušić“ Dečijeg centra iz Zaječara, dok je nagradu za koreografiju dobila „Rajska ptica“ baletskog studija „Elena Pilipenko“ iz Niša.

Najbolji virtuelni prikaz imala je OŠ „Branko Radičević“ iz Brestovca za minijaturu „Najlepše mesto na svetu“, a za najbolji kostim nagrada je pripala OŠ „Josif Kostić“ za minijaturu „Mirko i Slavko Brljavko“. „Valjevska mućkalica“ dramske radionice male pozorišne scene Valjevo je nagrađena za najbolji scenski pokret, a nagrada za inovativnost dodeljena je OŠ „Vasa Pelagić“ iz Leskovca za minijaturu „Sreća, sreća, radost!“

Dodeljene su i dve specijalne nagrade, za kolektivnu igru, minijaturi „Autobiografija Nušić“ Dečijeg centra u Zaječaru i minijaturi „Ne rugaj se!“ OŠ „Nada Purić“ u Valjevu za humanu poruku scenske minijature.

Nagradu za glumu dobili su Anđelija Radosavljević za ulogu Baba Vračare u minijaturi „Uspavana lepotica“ OŠ „ Kosta Stamenković“ Leskovac, Gala Simonović za ulogu naratora u minijaturi „Čistoća od zlata jabuka“ OŠ „Josif Kostić“ Leskovac i Đorđija Ranđelović za ulogu naratora u minijaturi „Sving bajka“ OŠ „Branko Radičević“ iz Brestovca.

Festival je svečano otvorio Robert Takarič, jedan od najnagrađivanijih i najčitanijih pisaca za decu mlađe generacije.

U takmičarskom delu programa je učestvovalo 20 dramskih i plesnih grupa sa svojim minijaturama iz Leskovca, Ohrida, Valjeva, Niša, Lebana, Predejena, Brestovca, Gornjeg Krajinca, Oraovice, Slavujevca i Zaječara.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>