Najnovije vesti
Home / Društvo / Zaječarska inicijativa u proteklih devet godina u mlade uložila preko 140.000 dolara -NOVI KONKURSI RASPISANI
Zaječarska inicijativa u proteklih devet godina u mlade uložila preko 140.000 dolara -NOVI KONKURSI RASPISANI

Zaječarska inicijativa u proteklih devet godina u mlade uložila preko 140.000 dolara -NOVI KONKURSI RASPISANI

Zaječarska inicijativa je 1. oktobra raspisala konkurs za podnošenje predloga projekata u okviru svojih programa „Ziman-ov fond za mlade“ i „Mladi u pokretu“.

Cilj konkursa je da se podrže mladi ljudi da pokreću inicijative, a koje vode ka pozitivnim promenama u lokalnim zajednicama i doprinose razumevanju odgovornog i aktivnog učešća mladih u demokratskom životu.

Maksimalni iznos za koji organizacije mogu da konkurišu iznosi 3.000 dolara, odnosno 500 dolara, kada je reč o đačkim parlamentima, a krajnji rok za konkurisanje je 4. decembar.

Inače, tokom prethodnih devet godina, u projektima je učestvovalo preko 2.500 mladih ljudi. Zaječarska inicijativa je do sada podržala 54 projekata organizacija mladih i za mlade iz Timočke krajine u ukupnoj vrednosti od oko 120.000 dolara, kao i 48 projekata đačkh parlamenata srednjih škola u vrednosti od oko 20.000 dolara.

Zaječarska inicijativa poziva sve zainteresovane organizacije i đačke parlamente srednjih škola da posete internet stranicu www.ziman.rs, kako bi se bliže informisali o konkurisma koji su raspisani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>