Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarska inicijativa raspisala nove konkurse u okviru Zimanovog fonda
Zaječarska inicijativa raspisala nove konkurse u okviru Zimanovog fonda

Zaječarska inicijativa raspisala nove konkurse u okviru Zimanovog fonda

Zaječarska inicijativa nastavlja da podržava kreativne ideje mladih ljudi. Tokom prethodnih 11 godina u projekte udruženja mladih i đačke parlamente uloženo je preko 157.000 dolara u vidu donacija. Sada su raspisani novi konkursi, a krajnji rok za podnošenje nacrta projekta je 20. decembar.

Zaječarska inicijativa je 18. novembra po jedanaesti put za redom pozvala udruženja mladih, za mlade i đačke parlamente iz Timočke krajine da predlože šta bi to menjali u svojim zajednicama.

Novi konkursi su upravo raspisani, a krajnji rok za podnošenje nacrta projekata je 20. decembar ove godine. Cilj ovih konkursa je da se podrže mladi ljudi da pokreću inicijative koje vode ka pozitivnim promenama u lokalnim zajednicama i doprinose razumevanju odgovornog i aktivnog učešća mladih u demokratskom životu. Maksimalni iznos za koji organizacije mogu da konkurišu iznosi 3.000 američkih dolara, odnosno 500 dolara, kada je reč o đačkim parlamentima.

Kroz Ziman-ov fond za mlade i program Mladi u pokretu, Zaječarska inicijativa je do sada podržala 59 projekata organizacija mladih iz Timočke krajine, u ukupnoj vrednosti od preko 135.000 dolara, kao i 55 projekata đačkih parlamenata srednjih škola u približnoj vrednosti od 22.000 dolara. U ovim projektima je učestvovalo preko 3.000 mladih ljudi, koji su se u svojim sredinama bavili različitim temama prepoznatim od strane mladih.

Sve informacije o novim konkursima, kao i konkursni materijal, zainteresovani mogu da potraže na stranici www.ziman.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>