Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarska gitarijada ove godine u novom terminu!
Zaječarska gitarijada ove godine u novom terminu!

Zaječarska gitarijada ove godine u novom terminu!

Iako smo navikli da se Gitarijada u Zaječaru tradicionalno dešava u drugoj nedelji avgusta, organizatori su rešili da se ona ove godine održi 29. i 30. juna i 1.jula, piše Noizz.rs. 

Nov termin je zakazan na molbu fanova koji žele da usklade boravak na festivalu sa godišnjim odmorom, kao i zbog mogućnosti da na Gitarijadi  nastupaju svetski bendovi, poznati po odličnoj svirci.

Zaječarskoj Gitarijadi prethodiće Mini Gitarijade na kojima će se birati grupe koje će kvalifikacijom steći pravo da se takmiče za glavnu nagradu Gitarijade – iste će biti održane u Novom Sadu, Vršcu, Kraljevu, Kikindi, Subotici, Kosovskoj Mitrovici, Aranđelovcu, Novom Pazaru, Smederevu, Čačku, Prokuplju, Osijeku, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Užicu, Segedinu, Temišvaru i Bugarskoj.

Na Instagram profilu legendarnog sastava THE CULT objavljeno je da će ovaj bend nastupiti baš 30. juna u Zaječaru.

Podsetimo, Privremeni organ grada Zaječara na jednoj od poslednjih  sednica doneo je odluku da se narednih 5 godina, počevši od 2017. godine organizacija zaječarske gitarijade poveri Udruženju „Gitarijada Fest“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>