Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarska Gimnazija spremna za početak nove školske godine: Škola dobila novi izgled
Zaječarska Gimnazija spremna za početak nove školske godine: Škola dobila novi izgled

Zaječarska Gimnazija spremna za početak nove školske godine: Škola dobila novi izgled

Osim učenika, za početak nove školske godine pripremaju se i škole. Oko 350 učenika zaječarske Gimnazije 1. septembra ući će u renovirane učionice. Ova škola zamenila je 30-ak vrata starih skoro pola veka, a ovih dana stići će i nove klupe i stolice za osam kabineta. Prozori su ranije zamenjeni pa škola sada ima lepši izgled. Za nabavku vrata Ministarstvo prosvete je obezbedilo 400 hiljada dinara, Gradska uprava Zaječara 250 hiljada dinara i škola iz sopstvenih sredstava nešto preko sto hiljada dinara. Za nabavku novih klupa i  stolica Ministarstvo prosvete je dalo 650 hiljada dinara a Gradska uprava oko 150 hiljada.

„Pored redovnog sređivanja i pripremanja škole za nastavu, krečenje učionica, sređivanja školskog dvorišta i prostorija, u periodu od aprila meseca pa do sada uradili smo dve javne nabavke. Ministarstvo prosvete nam je odobrilo iz programa raspodele investicionih sredstava sredstva za zamenu starih vrata na učionicama i toaletima i za kupovinu novih klupa i stolica, kao i Gradska uprava Zaječara, pa im se zahvajujemo što su nam omogućili da uđemo spremni u novu školsku godinu“, kaže Srđan Stanojević, direktor Gimnazije.

U planu i zamena dotrajalih podova, pogotovo u hodnicima škole, a i u pojedinim učionicama. Takođe, treba da se zamene i prozori na fiskuturnoj sali.

Inače, Gimnazija je ove godine obeležila svoj jubilej 180 godina postojanja i rada brojnim aktivnostima.

„Bilo je u okviru jubileja preko 20 različitih dešavanja, aktivnosti i manifestacija. Jedino što nismo još uvek realizovali, a bilo je u planu, to je neki koncert za naše učenike pa ćemo se potruditi da im u narednoj školskoj godini  omogućimo da uživaju u nekoj muzici“, dodaje direktor Stanojević.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>