Najnovije vesti
Home / Kultura / ZAJEČARSKA BIBLIOTEKA DODELJUJE ČITALAČKU POVELJU: DOĐITE, PRIJAVITE SE – ČITANJE JE U MODI!
ZAJEČARSKA BIBLIOTEKA DODELJUJE ČITALAČKU POVELJU: DOĐITE, PRIJAVITE SE – ČITANJE JE U MODI!

ZAJEČARSKA BIBLIOTEKA DODELJUJE ČITALAČKU POVELJU: DOĐITE, PRIJAVITE SE – ČITANJE JE U MODI!

ZAJEČARSKA BIBLIOTEKA OBELEŽAVA SVETSKI DAN DEČIJE KNJIGE I DODELJUJE ČITALAČKU POVELJU

Zaječarska Matična biblioteka „Svetozar Marković“ (Dečje odeljenje) će i ove godine organizovati Čitalačku Povelju 5, za učenike od prvog do osmog razreda svih osnovnih škola. Do 21. maja učenici mogu pozajmiti izabranu literaturu za Povelju. Izabrana literatura koju treba pročitati biće razvrstana prema uzrastu učenika i odgovarajućeg sadržaja (pesme, priče, bajke, basne i roman). Učenici treba da budu članovi Biblioteke i da se za učešće za „Povelju“ prijave na Dečje odeljenje, gde će biti evidentirani, radi tačnog broja učesnika.

Postupak provere pročitanog biće pismeno ispitivanje (test) u prostorijama Bibllioteke, odnosno u Čitalištu, 26. maja (subota) sa početkom u 10 sati za sve prvake, zatim od 11.30 za drugi razred, od 13.00 časova za treći razred, 14.30 za četvrti i od 16.00 časova za peti, šesti i sedmi razred i osmi. Trajanje provere pročitanog je sat vremena. Rezultati će biti poslati školama do 11. juna, a napisane „Povelje“ biće dostavljene svim školama kao i prošle godine do 18. juna. Test će sadržati pet pitanja i odnosiće se na likove, događaje i razumevanje pročitanog.

-Naravno, pitanja će biti prilagođena uzrastu učenika, a da bi se osvojila „Povelja“, potrebno je odgovoriti na sva, navode u zaječarskoj biblioteci i dodaju:

-Literatura je izabrana i pripremljena u Biblioteci. Radujemo se saradnji, a za sve nedoumice i obaveštenja možete nas kontaktirati na telefon 422-045 i tražiti Dečje odeljenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>