Najnovije vesti
Home / Sport / Bojan Andrejić osvojio PETO MESTO na Svetskom šotokan karate šampionatu u Moldaviji
Bojan Andrejić osvojio PETO MESTO na Svetskom šotokan karate šampionatu u Moldaviji

Bojan Andrejić osvojio PETO MESTO na Svetskom šotokan karate šampionatu u Moldaviji

Reprezentacija Šotokan karate saveza Srbije, nastupila je na 26. SKUDEN Svetskom šotokan karate šampionatu, koji je ove godine, od 12. do 14. oktobra,  održan u Kišnjevu, u Moldaviji. Seniorski tim Srbije zauzeo je trećo mesto, dok je član reprezentacije, Zaječarac Bojan Andrejić, u pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji „borbe“, osvojio peto mesto. 

„U pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji borbe -68 kg, zauzeo sam peto mesto. U prvom kolu išao sam dalje i čekao pobednika iz meča, reprezentativca Nepala i Rumunije. U osmini finala, pobedio sam Nepalca ubedljivom i brzom pobedom, a zatim me je u četvrfinalu čekao takmičar iz Bugarske. Nakon dva nedosuđena poena, napokon osvajam pola poena protiv protivnika iz Bugarske, u meču koji sam sve vreme držao pod kontrolom. Ipak, napravio sam najveći kiks do sada. Na nekoliko sekundi do kraja, umesto da potrošim vreme kretanjem, ja sam sačekao napad protivnika, koji je nažalost prošao i u poslednjoj sekundi meča izgubio sam sa pola boda razlike. Ipak, idemo dalje“, rekao nam je Bojan i dodao:

„Kada je u pitanju ekipni nastup, prolazimo osminu finala, a u cetvrtfinalu, u našoj grupi, kao protivnike dobijamo takmičare Republike Češke. Njih dobijamo u prve tri borbe, dok smo se u polufinalu borili protiv Bugara, koji su izašli kao pobednici iz meča protiv Moldavije. U čvrstim i neizvesnim borbama na kraju je skor bio nerešen u pobedama i porazima. Na kraju dobili smo bronzu, treće mesto sa seniorskim timom Srbije, što je dobar rezultat, s obzirom na to, da je sastav reprezentacije malo izmenjen,a  i prisutan je problem koji većina klubovima ima, a to je nedostatak seniora – sparing partenra za adekvatnu pripremu pred ovako velike turnire. Bilo kako bilo, ove godine smo izvukli bitne lekcije i dobili motivaciju da budemo još bolji“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>