Najnovije vesti
Home / Sport / ZAJEČARCI U FINALU: Danas poslednji krug takmičenja „City games“ na Zlatiboru
ZAJEČARCI U FINALU: Danas poslednji krug takmičenja „City games“ na Zlatiboru

ZAJEČARCI U FINALU: Danas poslednji krug takmičenja „City games“ na Zlatiboru

Osvajanjem drugog mesta na polufinalnom takmičenju u Čačku, ekipa Zaječara plasirala se u finale “City games” takmičenja koje će danas biti održano na Zlatiboru. 

U finalu će Zaječarci  odmeriti snage sa ekipama Kragujevca, Subotice, Kikinde, Užica, i Knjaževca.

Takmičare očekuje oštra borba jer može biti samo jedan grad koji će predstavljati Srbiju na međunarodnom finalu u Luksemburgu sa još 15 zemalja.

U vodi i pored bazena, takmičari iz šest gradova u finalu takmičiće se u 13 disciplina.

Igre su osmišljene i pokrenute 2010. godine pod imenom „Jadranske igre”. Nakon par sezona, igre su se počele širiti van Jadrana i postaju sve popularnije na evropskoj sceni pa menjaju ime u „City games”.

Na igrama je osim Srbije, učestvovalo još 11 zemalja: Mađarska, Italija, Luksemburg, Češka, Velika Britanija, Poljska, Nemačka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.

Ono što je najbitnije jeste da takmičari ne moraju biti profesionalni sportisti. Bitno je imati timski duh i želju za dobrom zabavom koja je ovde zagarantovana. Tim se sastoji od 6 članova od kojih dvoje moraju biti ženskog pola.

Ove godine srpske kvalifikacije održane su u 10 gradova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>