Najnovije vesti
Home / Kultura / Zaječarci, srećna slava! (FOTO)
Zaječarci, srećna slava! (FOTO)

Zaječarci, srećna slava! (FOTO)

Prazničnom večernjom službom i velikom gradskom litijom sinoć je u Zaječaru  počelo obeležavanje slave Saborne crkve i grada Zaječara.

Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice i grad Zaječar proslavljaju danas slavu – Malu Gospojinu.  Uz crkvena zvona, u 18.00 sati, od Saborne crkve, centralnim ulicama krenula je velika gradska litija. Kolona, na čijem čelu su bile devojčice i dečaci, mladi zaječarski sportisti koji su nosili barjake, kretala se od Sabornog hrama, ulicom Timočke bune do Pozorišta, zatim ulicom Svetozara Markovića do kružnog toka u centru grada i ulicom Nikole Pašića do ulice Timočke bune i Saborne crkve. Tokom litije povorka je zastajala nekoliko puta, a kod Trga Nikole Pašića upućen je i blagoslov svima koji u gradu žive.

Jutros od 8:30 u Sabornom hramu služena je sveta Liturgija sa rezanjem slavskog kolača.

U 11.00 sati počelo je takmičenje u pripremanju ajvara „Izađi mi na teglu“, u 12.00 je u Narodnom muzeju otvarena izložba pod nazivom “180 godina od upokojenja Mitropolita Mihaila Jovanovića”.

„Jesenji karneval“ koji priređuje Predškolska ustanova “Đulići” na Trgu oslobođenja u Zaječaru počinje u 17.00 sati.

Od 20.00 sati na Popovoj plaži igraće se polufinalne i finalne utakmice turnira u malom fudbalu „Kup grada Zaječara 2018″.

Za 20:30 sati, na gradskom trgu zakazan je koncert Lene Stamenković, Igora Gmitrovića i Dragice Radosavljević –Cakane sa etno grupom “ŠARA”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>