Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječarci se pridružili obeležavanju Svetskog dana prve pomoći -Petlići pokazali svoje znanje
Zaječarci se pridružili obeležavanju Svetskog dana prve pomoći -Petlići pokazali svoje znanje

Zaječarci se pridružili obeležavanju Svetskog dana prve pomoći -Petlići pokazali svoje znanje

Državno takmičenje ekipa prve pomoći Crvenog krsta Srbije u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja održano je minulog vikenda u prostorijama Crvenog krsta u Beogradu.  Zaječarski Crveni krst predstavljale su: ekipa petlića u pružanju prve pomoći, ekipa omladinaca, takođe u disciplini pružanja pomoći i ekipa realističkog prikaza povreda i stanja.

Na takmičenju su takođe nastupile 8 ekipe „petlića“, najmlađih volontera Crvenog krsta, koji učestvuju revijalno i koji su prikazali svoja znanja i veštine u pružanju prve pomoći građanima Beograda i tako obeležili Svetski dan prve pomoći.

Ovo je  najveća i najmasovnija manifestacija koju Crveni krst Srbije organizuje svake godine i koja okuplja preko 700 volontera te organizacije iz cele Srbije. Tema ovogodišnjeg takmičenja je prva pomoć u svakodnevnim životnim okolnostima: u kući, školi,  na radnom mestu, u saobraćaju, sportu, na javnom mestu.  

Ove godine tema državnog takmičenja ekipa Crvenog krsta Srbije posvećena je pružanju prve pomoći u svakodnevnim životnim situacijama. Mogućnost  nastanka povreda postoji svakog trenutka u svakodnevnom životu i zbog toga je važno da što veći broj ljudi stekne osnovna znanja i veštine u pružanju prve pomoći.

Na Državnom takmičenju ekipa Crvenog krsta Srbije svoje umeće poznavanja prve pomoći pokazalo je 51  ekipa Omladine i Podmlatka Crvenog krsta i ekipe Crvenog krsta u realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja, iz 27 sredina iz cele Srbije, koje su se plasirale na Državno takmičenje nakon pobeda na opštinskim, gradskim, pokrajinskim i međuregionalnim takmičenjima.

Ovogodišnje takmičenje održalo se pod pokroviteljstvom resornog Ministarstva zdravlja Republike Srbije.    

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>