Najnovije vesti
Home / Ritam grada / ZAJEČARCI OBORILI REKORD -TAKO SE VOLI GRAD I BORI ZA DEČIJI PARK!
ZAJEČARCI OBORILI REKORD -TAKO SE VOLI GRAD I BORI ZA DEČIJI PARK!

ZAJEČARCI OBORILI REKORD -TAKO SE VOLI GRAD I BORI ZA DEČIJI PARK!

ZAJEČAR NAJAČI  - ZAJEČARCI ZA ČETIRI SATA URADILI 16.248 ZGIBOVA

U takmičenju gradova u broju zgibova, koje se održava širom Srbije u okviru karavana „Duh mladosti“ Zaječar je danas dokazao da je pravi sportski grad oborivši dosadašnji rekord koji je držao Požarevac sa 13.637 urađenih zgibova. 

Pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport Milan Stanković, koji je danas otvorio Zgib zonu u Zaječaru, po završetku manifestacije nije krio zadovoljstvo.

„Oborili smo rekord koji je držao Požarevac, i to ubedljivo. Nadam se da će ovo biti dovoljno za konačnu pobedu, ali je i ovaj rezultat sam po sebi veliki uspeh“, rekao je Stanković i dodao:

„Ovakav odaziv i ovako dobra organizacija i komunikacija sa momcima koji su se odazvali su neverovatni. Apsolutno su svi zadivljeni.
Organizatori manifestacije koji su došli danas u Zaječar kazu da smo daleko ispred svih ostalih i u organizaciji i u svemu ostalom“.

„Duh mladosti“ je jedan od najvećih omladinskih projekata u Evropi gde je trenutno uključeno oko 4000 volontera iz 12 zemalja i oko 40 gradova. Ovaj projekat ima za cilj da promoviše sport u pravom smislu te reči i dualno obrazovanje, rekao je Milan Stanković otvarajući manifestaciju.

Karavan „Duh mladosti“ treba da poseti 33 grada, a u svakom od njih za vreme njegovog boravka postavljena je sprava za zgibove. Na toj spravi zgibove mogu da rade svi, a grad pobednik sa najviše urađenih zgibova će na pokolon dobiti renoviranje sportskog igrališta ili dečijeg parka.

Podršku Zaječarcima koji su danas radili zgibove u Sportskoj hali na Kraljevici dao je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„Pre svega dobro je što se ovakve manifestacije organizuju i Zaječar će uvek uzeti učešće na bilo kom sportskom takmičenju, posebno u nadmetanju gradova i opština u Srbiji. Naravno cilj ovoga nije pobediti, nego dovesti na sportske terene što više dece. Što se odaziva takmičara tiče ja sam prezadovoljan i to govori da Zaječar ima mlade ljude koji su sposobni da se suprotstave i mnogo većim gradovima. Mi spadamo u jedan od najmanjih gradova koji su se do sada uključili u ovo takmičenje.

U do sada održanim nadmetanjima, Bela Palanka je imala recimo 12.304 zgiba, Novi Sad je stigao do 7.740, a Pančevo do 1.111. Užičani su stigli 10.800 zgibova, dok su Požarevljani sa 13.637 zgibova do večaras bili rekorderi u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>