Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarci duguju 160 miliona dinara za vodu -Rukovodstvo Vodovoda prinuđeno za naplatu dogovanja preko IZVRŠITELJA
Zaječarci duguju 160 miliona dinara za vodu -Rukovodstvo Vodovoda prinuđeno za naplatu dogovanja preko IZVRŠITELJA

Zaječarci duguju 160 miliona dinara za vodu -Rukovodstvo Vodovoda prinuđeno za naplatu dogovanja preko IZVRŠITELJA

Iako Zaječar spada u gradove sa nižom cenom vode, Zaječarci nemaju naviku da redovno izmiruju svoja dugovanja prema Vodovodu. O tome govori i podatak da JKP Vodovod potražuje oko 160 miliona dinara, pa je rukovodstvo ovog preduzeća prinuđeno da donese odluku po kojoj će se sva dugovanja korisnika koji račune za vodu nisu platili do 01. septembra, naplatiti preko izvršitelja od 10. septembra ove godine. 

Prema rečima Marka Paunovića, direktora JKP „Vodovod“ u Zaječaru, od 2014. godine pa sve do sada, Vodovod je pružao mogućnost reprograma i bilo kakvog dogovora sa korisnicima, kako to nije urodilo plodom, bili su prinuđeni da u ovom preduzeću donesu takvu odluku.

„Na dan 31.8.2017. godine Vodovod potražuje oko 160 miliona dinara, od toga su 80 miliona potraživanja od fizičkih lica, dok ostatak potražujemo od privrede. S obzirom na to da smo u kontinuitetu od 2014. godina imali mogućnost reprograma i dogovora sa potrošačima i da većina tih dogovora nije ispoštovana, mi smo prinuđeni da angažujemo izvršitelja jer poslovanje preduzeća ne može da se dovede u pitanje“, rekao je Paunović i dodao:

„I u prethodnom periodu je bilo prinudnih naplata i korisnici koji su prošli kroz taj proces već znaju da to može da bude prilično skupo, pa iz tih razloga i apelujem na sve korisnike da izmire svoje obaveze zaključno sa poslednjim računom kako bi izbegli dodatne troškove“, naglasio je Paunović.

Zaječarski Vodovod ukupno snabdeva 50 hiljada ljudi na teritoriji Zaječara a cena vode po kubnom metru je 48 dinara bez PDV-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>