Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječaraci besplatno proverili zdravlje u okviru akcije „Pitajte svog farmaceuta“
Zaječaraci besplatno proverili zdravlje u okviru akcije „Pitajte svog farmaceuta“

Zaječaraci besplatno proverili zdravlje u okviru akcije „Pitajte svog farmaceuta“

Povodom slave Grada Zaječara, Male Gospojine, Apoteka „Zaječar“ tradicionalno, i ove godine, organizovala je akciju pod nazivom „Pitajte svog farmaceuta“. Zaječarci su u okviru ove akcije, mogli da prekontrolišu svoje zdravlje, odrede neke zdravstvene parametre i dobiju korisne savete u vezi zdravog načina života. Građani su imali priliku da nešto više saznaju i proizvodima koji su izrađeni u Galenskoj laboratoriji Apoteke „Zaječar“.

Akcija „Pitajte svog farmaceuta“ iz godine u godinu privlači sve veći broj ljudi. Uglavnom su to pretežno stariji Zaječarci koji koriste ovu priliku, da na što brži i efikasniji način provere svoje zdravlje i dobiju korisne savete, bez čekanja u redovima u Domovima zdravlja.

Prema rečima Mr ph. Suzane Marinković iz Apoteke „Zaječar“ sama ideja ove akcije je prevencija bolesti i unapređenje zdravlja građana.

„Ova akcija ima za cilj da pokrene svakog pojedinca da napravi promenu u svojim životnim navikama pre svega, mislimo na prestanak pušenja, početak bavljenja fizičkom aktivnošću, da se povede računa o načinu ishrane i da se smanji telesna težina, ukoliko neko ima problem sa tim. Te male promene mogu da dovedu do sprečavanja pojave teških i ozbiljnih bolesti“, istakla je Suzana Marinković i dodala:

„Danas su farmaceuti Apoeteke „Zaječar“ na svom zadatku, da svoje znanje i veštine iskoriste u punom kapacitetu u korist naših sugrađana, što predstavlja naš izazov kako danas, tako i u svakodnevnom radu“.

Akcija „Pitajte svog farmaceuta“ organizuje se jedanaest godina u Zaječaru, a prema rečima zaposlenih u Apotekarskoj ustanovi, ista ovakva akcija biće realizovana i u Knjaževcu u ponedeljak, 25. septembra, dok će Boljevčani, u okviru ove akcije, moći da provere svoje zdravlje u sredu, 27. septembra. Obe akcije biće organizovane u periodu od 10 do 12 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>