Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarac Pavle Marinković među 20 najboljih đaka iz Srbije i Republike Srpske
Zaječarac Pavle Marinković među 20 najboljih đaka iz Srbije i Republike Srpske

Zaječarac Pavle Marinković među 20 najboljih đaka iz Srbije i Republike Srpske

Pavle Marinković, učenik Teničke škole iz Zaječara, kao đak generacije 2016/2017, uspeo je da se nađe među 20 najboljih u konkurenciji više od 500 đaka generacije iz cele Srbije i Republike Srpske.

Ovaj uspeh Pavlu je omogućio da osvoji stipendiju za školovanje na ITAcademy i tako nastavi da se obrazuje u skladu sa svojim ambicijama i potencijalom. Svečana dodela stipendija je 2. septembra na Belom dvoru.

„Uprava i svi zaposleni u Tehničkoj školi u Zaječaru, ponosni su na Pavla Marinkovića i ovom prilikom mu čestitamo na velikom uspehu i želimo mnogo sreće u budućem školovanju. Uvereni smo da će Pavle iskoristiti sve svoje potencijale i nadamo se da će biti primer ostalim đacima naše škole“, kažu u zaječarskoj Tehničkoj školi.

Pavle je jedan od 20 izabranih đaka generacije kojima će stipendija  kojima će stipendija za jednogodišnje školovanje na ITAcademy biti uručena 2. septembra na svečanom prijemu u 12 sati na Belom dvoru.

Podsetimo, kraljevska porodica Karađorđević, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, 30. juna ugostila je na Belom dvoru više od 500 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske na prijemu koji se održava već šesnaestu godinu zaredom.

Tom prilikom je kompanija LINK group, kao partner Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, objavila lepu vest o dodeli 20 stipendija za jednogodišnje školovanje na ITAcademy.
Svi zainteresovani đaci generacije su do 15. jula slali prijave, u kojima je trebalo da se predstave u najboljem svetlu i navedu na koji način će školovanje na ITAcademy iskoristiti za svoje usavršavanje i dalje napredovanje, a nakon procesa selekcije izabrano je 20 najboljih kandidata. I Pavle je dobio priliku da postane vrhunski stručnjak u oblasti IT-ja. On se našao među odabranima i kroz jednogodišnje školovanje na ITAcademy dobiće priliku da stekne znanja i veštine za neka od najtraženijih i najplaćenijih zanimanja današnjice. Nastavu će pratiti online, preko najsavremenije platforme za učenje – Distance Learning platforme.

Po završetku jednogodišnjeg školovanja imaće priliku da polaže za neke od najprestižnijih međunarodno priznatih sertifikata i stekne Microsoft, Oracle, Cambridge i mnoga druga zvanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>