Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječarac Alen Handan učesnik projekta „Branitelji i braniteljke manjinskih prava u Srbiji“
Zaječarac Alen Handan učesnik projekta „Branitelji i braniteljke manjinskih prava u Srbiji“

Zaječarac Alen Handan učesnik projekta „Branitelji i braniteljke manjinskih prava u Srbiji“

Uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Institut za evropske poslove u Kragujevcu je realizovao projekat „Branitelji i braniteljke manjinskih prava u Srbiji“, na kome je učestvovao i predstavljao Zaječar, student četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Alen Handan.

Trening je bio namenjen mladim pravnicima, studentima završnih godina i postdiplomskih studija pravnih fakulteta, kao i mladim advokatima i društveno aktivnim osobama. Izabrano je 20 polaznika programa koji su u periodu od 13. do 18. novembra boravili u Kragujevcu.

„Ideja ovog projekta jeste da znanja stečena na samom treningu kasnije, putem medija i edukacija, prenesemo drugima. Razgovorom i diskusijom sa predstavnicima institucija dobili smo neki dojam o ugroženosti manjinskih prava u Srbiji, kao i o načinu na koji institucije te probleme rešavaju. Takođe, posetili smo i Spomen-muzej „21. Oktobar“ u kome smo, kroz vrlo potresne slike, videli do kakvih sve posledica može da dovede mržnja i netrpeljivost. Iskustvo je, ukratko, bilo odlično“, istakao je mladi Zaječarac, Alen Handan.

Sam trening sastojao se od predavanja, radionica, poseta državnim institucijama, kroz koje se sa sudijama, zaštitnikom građana, predstavnicima različtitih organizacija diskutovalo na temu ljudskih i manjinskih prava u Republici Srbiji. Dati su predlozi za njihovo poboljšanje i razmenjena su iskustva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>