Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Završna konferencija projekta „e-Uprava po meri građana“
Zaječar: Završna konferencija projekta „e-Uprava po meri građana“

Zaječar: Završna konferencija projekta „e-Uprava po meri građana“

U Gradskoj upravi u Zaječaru danas je održana završna konferencija projekta „e-Uprava po meri građana“ na kojoj su predstavljeni rezultati ovog projekta.

-Poseban naglasak projekta „e-Uprava po meri građana“ je na zadovoljstvu svih korinika, ali i na uvođenju modernih elektronskih servisa, rekla je Suzana Vujić, šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, predstavljajući rezultate projekta.

Grad Zaječar se ovim korakom pridružuje modernim upravama, idemo u korak sa tehnološkim razvojem,  i trudimo se da budemo uprava po meri građana.

Dosta je lakše sada,  jer je do sada bila praksa da se čeka na šalteru, a sada će svako od kuće moći da proveri svoje poresko zaduženje. Još jedan od bitnih rezultata projekta „e-Uprava po meri građana“ je komunikacija sa gluvim i nagluvim osobama“, rekla je Vujić.

Koristi koje je doneo projekat „e-Uprava po meri građana“ su smanjeni troškovi, kao i poboljšan rad administracije.

Prisutnima se na završnoj konferenciji obratila i Suzana Stamenković pomoćnica gradonačelnika Zaječara.

„Naša lokalna samouprava u prethodnim godinama  radi na podizanju kvaliteta svojih usluga. Mi malim koracima postižemo mnogo, i uveliko radimo  na tome da budemo  moderna  elektronska  lokalna  samouprava. Činimo sve da stvorimo odgovornu gradsku upravu, koja će ispuniti sve zahteve savremnog društva u kome živimo“, rekla je Stamenković.

Vladan Jeremić, direktor Raris-a je naglasio da  je  ovaj projekat sjajan primer kako treba da se  radi na poboljšanju usluga koje Gradska uprava pruža građanima.

„Grad Zaječar je jedan od nosilaca razvoja ovog regiona i upravo sa ovakvim projektima  pokazuje da ima znanja da se nosi i sa težim zadacima i projektima.“

Projekat „e-Uprava po meri građana“ omogućava da korisnici budu na vezi, a ne u redu, da imaju pristup potrebnim zahtevima za dokumentima koja žele da dobiju i imaju uvid u trenutno stanje u stepen realizacije svojih zahteva i predmeta koje su podneli lokalnoj samoupravi.

Vrednost projekta je 60 hiljada evra, a finansiran je od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj Republike Nemačke (BMZ). Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ KWD).


__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>