Najnovije vesti
Home / Sport / Zaječar zatvara jesenju seriju Krosa RTS-a
Zaječar zatvara jesenju seriju Krosa RTS-a

Zaječar zatvara jesenju seriju Krosa RTS-a

Zaječar će u subotu, 29. oktobra biti domaćin završne serije 26. Krosa RTS-a.

Biće to deseti jubilarni put da se ova masovna sportska manifestacije organuzuje u gradu na Timoku. Ovogodišnja Kros serija RTS-a počela je 8. oktobra u Rekovcu, a nakon toga kros je organizovan i u Šapcu i Požarevcu.

„Zaječar je po prvi put organizator završne serije Krosa RTS-a“, istakao je na konferenciji za novinare Radoslav Simić, novinar sportske redakcije RTS-a.

„Zaječar je četiri puta bio pobednik Krosa RTS-a. Možda je i simbolika da Zaječar ove godine po prvi put organizuje završnu seriju Krosa RTS-a i prilika je za one koji imaju najviše inspiracije da ponovo budu najbolji ove olimpijske 2016. godine. Siguran sam da će sutra biti jedan zanimljiv dan, da će nas vreme poslužiti i da ćemo uživati“, rekao je Simić.

I ove godine Kros RTS-a okupiće preko hiljadu mladih Zaječaraca.

„Zaječar je uvek bio grad sporta, grad mladih i nije slučajno da je uvek bio medju prvima kada je u pitanju odziv jednoj ovakvoj manifestaciji. Dugi niz godina, već deseti put, Zaječar i Kros RTS-a idu zajedno. Nezamislivo je da se ovaj kros održi, a da na svom putu zaobidje Zaječar. Kada spomenemo atletiku, kros je sigurno simbol atletike našeg grada. Dosta smo ulagali u ovaj sport i mislim da je celokupna atletika u usponu. To je sport koji možda dugi niz godina nije bio u prvom planu, ali mislim da upravo ova manifestacija ide u tom pravcu da atletika zauzme mesto koje joj pripada kao što je to u celom svetu“, rekao je zamenik gradonačelnik doktor Mirko Nikolić.

26. Kros RTS-a otvoriće deca predškolskih ustanova u 9:45, dok je pozdravna reč počasnog komiteta i Organizacionog komiteta i predstavnika RTS-a planirano za 12:45. Takmičenje sadrži 26 trka učenika osnovnih i srednjih škola.

Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza, kaže da je sve spremno za najmosovnije takmičenje u Evropi i zahvalio se Gradskoj upravi i ostalim javnim ustanovama i preduzećima što su pomagali u dosadašnjem periodu da se jedna ovakva manifestacija održi.

„Meni je drago što je Zaječar posle deset godina uspeo da jedini u Srbiji istraje u celoj ovoj priči koju smo pokrenuli. Zaječar je od početka uspeo da opstane i bude u samom vrhu. Četiri godine za redom Zaječar je bio najbolji organizator Kros serija RTS-a, ostalih godina smo bili prvi ili drugi. Želimo da vratimo tu tutulu našem gradu, koja mu, kako kažu, i pripada“, istakao je Božinović.

Najboljih deset takmičara u trkama učenika osnovnih i srednjih škola biće nagradjeni diplomom RTS-a, a prva tri medaljama, zlatnom, srebrnom i bronzanom.
Pet prvoplasiranih seniora i seniorki biće nagradjeni diplomom, a tri prvoplasirana i medaljama, zlatnom, srebrnom i bronzanom. Pobednik u generalnom poretku poneće i veliki prelazni pehar, dar Radio Beograda, a pobednik sva četiri takmičenja osvojiće i „Zlatnu Plaketu“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>