Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Zasedali gradski većnici -Evo i šta su usvojili
Zaječar: Zasedali gradski većnici -Evo i šta su usvojili

Zaječar: Zasedali gradski većnici -Evo i šta su usvojili

Danas je održana osma sednica Gradskog veća grada Zaječara.

Većnici su većinom glasova usvojili Nacrte rešenje o razrešenju člana Školskog odbora Osnovne škole „Jeremija Ilić Jegor“ u Rgotini i razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole „Vuk Karadžić u Velikom Izvoru.

Na sednici je razmatran i usvojen Predlog rešenja o određivanju koeficijenta za obračun plata načelnika Gradske uprave grada Zaječara, kao i njegovog zamenika.

Prema rečima zamenice gradonačelnika grada Zaječara Marine Milić, ove plate su identične platama prethodnog načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave.

„Mi nismo niti smanjili, niti povećali plate, potpuno su identične, a da li će one biti manje ili iste, verovatno ne veće, rešiće se kada mi budemo doneli, kao Gradsko veće ili Skupština, Pravilnik o njihovim platama“.

Gradski većnici su danas dali saglost i na cene izvođenja dodatnih radova u Prijedorskoj, Jadranskoj, Lazarevačkoj, Homoljskoj, Banatskoj i u ulici VII udarne brigade.

„Do ovih promena je došlo zato što se ugovorom nisu decidno predvidele neke osnovne stvari, koje se prilikom izvođenja radova inače pedvide, kao što je na primer, odvod atmosferskih voda i upravo su se ti radovi pojavili kao nepredviđeni. Činjenica je da ti radovi ne probijaju sumu koja je ugovorom već bila određena za izvođenje radova u ovim ulicama. Popravili smo nešto što je bilo loše predviđeno prvobitnim ugovorom zaključenim između izvođača radova i grada“, rekla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>