Najnovije vesti
Home / Sport / Zaječar: VELIKI NOVOGODIŠNJI TURNIR u malom fudbalu počinje sledećeg vikenda
Zaječar: VELIKI NOVOGODIŠNJI TURNIR u malom fudbalu počinje sledećeg vikenda

Zaječar: VELIKI NOVOGODIŠNJI TURNIR u malom fudbalu počinje sledećeg vikenda

Sve je spremno za početak 28. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu, koji će ove godine biti održan od 8. do 23. decembra u sportskoj hali na Kraljevici. Na danas održanoj konferenciji za novinare, rečeno je da se Novogodišnji turnir organizuje u šest kategorija, a da je nagradni fond ove godine znatno povećan. 

Zaječar će od 8. do 23. decembra biti grad malog fudbala. Takmičenje će biti organizovano u kategorijama: mlađi petlići (2008. i mlađi), petlići (2006. i mlađi), (pioniri 2004. i mlađi), kadeti (2001. i mlađi), seniori i veterani. Pomoćnik gradonačelnika za sport, Milan Stanković, je na konferenciji istakao da je sam cilj i zamisao organizatora da turnir dobije međunarodni karakter.

„Grad podržava sve sportske manifestacuije, posebno ovu koja je tradicionalna, i koja se iz godine u godinu povećava. Nivo kvaliteta turnira je sve bolji, prošle godine nismo imali nikakvih problema na turniru, ove godine se nadamo da će isto tako biti, ali da će, kada je u pitanju organizacija i masovnost, turnir biti na višem stepeniku. Masovnost je najvažnija u čitavoj ovoj priči, a tu pre svega mislimo na decu. Ovaj turnir je jedan od načina da se i deca zabave na određeni način i da razviju takmičarski duh. Nagrade će ove godne biti daleko veće, što će sigurno uticati i na masovnost turnira, i na njegov kvalitet. Želimo da sportska hala na Kraljevici od 8. do 23. decembra bude puna i da ljubitelji malog fudbala dođu u što većem broju. Nadamo se da će se prijaviti neka ekipa iz Rumunije, Bugarske, pa da ovaj turnir dobije međunarodni značaj“, rekao je Stanković.

Sportski savez grad Zaječara je treću godinu zaredom tehnički organizator Novogodišnjeg turnira, a prema rečima Igora Božinovića, generalnog sekretara Saveza, i ove godine su očekivanja da će sve proteći onako kako je i planirano, bez ikakvih problema.

„Prethodnih godina smo turnir uspešno organizovali, nadamo se da će i ove godine tako biti jer imamo punu podršku lokalne samouprave. Prema programu, mlađi petlići, petlići i pioniri igraće vikendom kao i ranijih godina, a kategorije kadate, seniora i veterana, radnim danima u popodnevnim časovima. Sportski savez grada Zaječara će na svom sajtu www.zajecarsport.rs objavljivati sve satnice i propozicije. Takođe, sve informacije biće i u holu sportske hale, prvi period će biti do četvrtfinalnih utakmica, nakon toga četvrtfinalne, polufinalne i finalne utakmice. Kotizacije su skoro iste kao i prethodnih godina, samo su nagrade mnogo više povećane u svim kategorijama. Ove godine smo odlučili da u kategoriji veterana, od 35 do 40 godina, dozvolimo dva bonus igrača“, istakao je Božinović.

Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok-održavanje“ je na konferenciji za novinare istakao da ove godine, tokom turnira neće biti nikakvih problema oko grejanja, gas je nabavljen i sve je spremno za početak turnira. Takođe, posetioci turnira će moći da se osveže u bifeu, u okviru sportke hale, za čiji zakup će biti raspisana licitacija.

„Za razliku od prethodne godine kada je bilo raznih problema oko zatvaranja stare ustanove i otvaranja nove, ove godine je u potpunosti sve spremno sa naše strane, i nema nikakvih problema. Ranije smo imali nekih problema oko grejanja, ove godine, tokom Novogodišnjeg turnira, će sve proteći bez ikakvog problema. Već sada imamo dovoljnu količinu gasa, a do samog početka turnira ćemo obezbediti dodatne količine. Tokom trajanja turnira, otvorićemo i bife koji se nalazi u sportskom centru, a koji sada ne radi. Održaćemo licitaciju kako bi svi zainteresovani koji žele da zakupe bife tokom Novogodišnjeg turnira, mogli to i da urade, kako bi posetioci turnira, mogli da se osveže. Ulaz u sportsku halu, tokom grupnog trajanja turnira biće besplatan, dok će ulaz za polufinalne mečeve iznositi 50 dinara, a za finalne 100 dinara“, rekao je Lalić.

Kada je o nagradnom fondu reč, za osvojeno prvo mesto u kategoriji kadeti nagrada je 30.000 dinara, za drugo mesto 20.000 dinara, a za treće 10.000 dinara.

U kategoriji seniori, prvo mesto pobedniku donosi 350.000 dinara, drugo 200.000 dinara, dok je nagrada za osvojeno mesto 100.000 dinara.

Osvajači prvog mesta u kategoriji veterana mogu da računaju na 25.000 dinara, osvajači drugog mesta na 18.000 dinara, dok je 7.000 dinara iznos nagrade za trećeplasiranu ekipu u ovoj kategoriji.

Za ostale kategorije organizatori su pripremili brojne robne nagrade.

Ekipe se mogu prijaviti do podneva 7. decembra, u  prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara, dok će izvlačenje parova biti organizovano istog dana, od 18.00 sati u hali sportova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>