Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: Većnici juče zasedali -Evo šta je sve usvojeno
Zaječar: Većnici juče zasedali -Evo šta je sve usvojeno

Zaječar: Većnici juče zasedali -Evo šta je sve usvojeno

U Zaječaru je juče održana 34. sednica Gradskog veća, na kojoj je usvojen Nacrt Odluke o izmeni Odluke o osnivanju Saveta za mlade grada Zaječara, kao i Nacrt Odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije privredne zone „Zapad“ u Zaječaru.

Većinom glasova usvojen je Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na tekst predloga Ugovora o konverziji potraživanja u kapital i davanju ovlašćenja gradonačelniku grada Zaječara na zaključenje Ugovora o konverziji potraživanja u kapital, Predlog Rešenja o okončanju postupka likvidacije nad Društvom sa ograničenom odgovornošću „Biznis inkubator centar Zaječar“ Zaječar u likvidaciji, kao i Predlog Zaključka o usvajanju Izveštaja o korišćenju sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2017. godinu.

Na sednici je usvojen i Predlog Rešenja o imenovanju predsednika i članova Saveta za zapošljavanje grada Zaječara, kao i Predlog Odluke o raspisivanju Konkursa sa sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2018. godini. Odlukom o budžetu grada Zaječara za 2018. godinu, predviđena su novčana sredstva za sufinansiranje projekata za proizvodnju medijskih sadržaja u ukupnom iznosu od 10.100.000 dinara. Prema ovoj odluci, sredstva se raspodeljuju za konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u ukupnom iznosu od 9.500.000 dinara, za pojedinačna davanja biće izdvojeno 500.000 dinara, dok je izdvajanje u iznosu od 100 hiljada dinara, predviđeno za troškove rada komisije.

Većnici su usvojili i Predlog Zaključka o davanju saglasnoti za verifikaciju obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija u Tehničkoj školi u Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>