Najnovije vesti
Home / Kultura / Zaječar: Večeras otvaranje izložbe Dejana Sotirovića
Zaječar: Večeras otvaranje izložbe Dejana Sotirovića

Zaječar: Večeras otvaranje izložbe Dejana Sotirovića

U galeriji Radul Begovog konaka u Zaječaru večeras će svečano biti otvorena izložba „Manipulacija formom, a moglo bi i suštinom KAD bi je kao što nije“, autora Dejana Sotirovića.

Izložba se sastoji od skulptura, slika i instalacija. Prema rečima Nine Jeza, istoričara umetnosti iz Maribora, Dejan Sotirović je pomoću dinamičnih talasa linearnih „bašti“ dočarao temu samoće, problematike odnosa među polovima i nedovoljni pomen etičkih odnosa u zatvorenom i komformističkom društvu.

Izložba će biti otvorena u 19 sati.

Dejan Sotirović rođen je u Mariboru 1963. godine. Diplomirao je istoriju umetnosti 1989. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Izlagao je više puta na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Autor je performansa koji su se dešavali na otvorenom u gradu, u galerijama i u prirodi, često na vodi, uz upotrebu vatri. Sarađivao je sa više desetina umetnika i saradnika. Autor je filma „Meduzin splav“ o istoimenom performansu. Koautor performansa je slikar-keramičar Zoran Cvetković, dok je ambijentalna adaptacija delo reditelja Vladimira Lazića. Za Pozorište „Zoran Radmilović“ radio je grafički dizajn scene. Živi i radi u Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>