Najnovije vesti
Home / Ritam grada / ZAJEČAR: UKOLIKO NE MORATE, NE KREĆITE NA PUT!
ZAJEČAR: UKOLIKO NE MORATE, NE KREĆITE NA PUT!

ZAJEČAR: UKOLIKO NE MORATE, NE KREĆITE NA PUT!

Na području Zaječara sneg pada više od 18 sati. Putari su na ulicama u gradu i ka zaječarskim selima, a u podne je zasedao i Štab za vanredne situacije.

Dragan Avramović, nadzorni organ zimskog održavanja puteva navodi da je ove godine za zimsko održavanje puteva na teritoriji Zaječara zaduženo Preduzeće za puteve i da se po planu najpre čiste putevi prvog prioriteta.

«Za tri sata je podignuta sva mehanizacija. Ove godine izvođač radova je Preduzeće za puteve sa svojim podizvođačima. Oni su i u prvom naletu zime takođe delovali i već su uigrani. Ove godine izdvojeno je iz budžeta  17 miliona dinara za zimsko održavanje puteva. Po planu zimske službe, koga se izvođač pridržava, prvo se čiste ulice prvog prioriteta u gradu i one su očišćene. Bilo je i naknadnog padanja snega, koji ne prestaje, pa smo čišćenje ponavljali», kaže Avramović i dodaje:

«Sada su na teritoriji grada tri vozila koja nastavljaju dalje čišćenje i do ponoći biće raščišćene sve ulice.

Angažovana je sva mehanizacija, po iskustvu od prethodnih godina obično je dovoljno 9 vozila, a preko toga tu su još i 3 grejdera».

Međutim, Avramović navodi da nisu sva vozila poslata prema selima obavila svoj posao.

«Nisu sva vozila koja smo poslali prema selima završila posao, radovi su u toku, jer je veliki front rada, ali na sve putne pravce upućena su vozila.

Najteže je na Tupižnici gde jako veje, tu smo pravcem preko Šljivara za Lenovac i Lasovo vezani za državni put, koji još uvek nije očišćen. U tom delu su i sela Leskovac i Gornja Bela Reka, ali tamo mehanizacija još nije stigla.

Mehanizacija nije došla ni do Tabakovca, u tom severnom delu deluje se sa punkta u Velikoj Jasikovi, gde su dva  kvalitetna vozila. Pročišćen je i Salaš, Jelašnica, Koprivnica, Čokonjar, Gradskovo i Veliki Jasenovac. Jedna mašina ide prema Marinovcu, ali još uvek nemamo povratnu informaciju da li je stigla, jer tamo jako veje.

Kada je u pitanju Gornja Prlita, i tamo je prošlo jedno vozilo i silazi prema Avramici. Još nismo došli do Nikoličeva i Trnavca, ali smo na putu da i to završimo. Halovo i Šipikovo su na državnom na putu i ušli smo na sredinu tog državnog puta», navodi Avramović.

Prema rečima Avramovića, autobuski saobraćaj se prilagođava novonastaloj situaciji, a vozači se savetuju da ne kreću na put bez preke potrebe.

«Onaj ko ne mora neka ne kreće na put. Molimo vozače da ne ostavljaju vozila na otvorenom putu, da ne parkiraju automobile ispred svojih kuća, već na parking mestima, jer samo tako možemo dobro da očistimo grad.

Kada čiste sneg neka ga ne bacaju na kolovoz, nego neka prave gomile na vezi između trotoara i kolovoza. Upravo zbog toga su inspektori na terenu i upozoravaju građane“.

-Kada završimo sve što je u našoj nadležnosti, bavićemo se i državnim  putevima, za sada ne, ističe Avramović.

U gradu je u toku čišćenje Trga kako bi večeras  bilo moguće nalaganje badnjaka.

Prema podacima RHMZ sneg će prestati da pada do kraja dana,  ali će biti pada temperature.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>