Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: U subotu, 11. avgusta ZAPRAŠIVANJE KOMARACA
Zaječar: U subotu, 11. avgusta ZAPRAŠIVANJE KOMARACA

Zaječar: U subotu, 11. avgusta ZAPRAŠIVANJE KOMARACA

Zavod za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju “Visan“ DOO Zemun, obaviće u subotu, 11. avgusta tretman suzbijanja komaraca na Kraljevici, kao i na obodima grada Zaječara.

„Mole se građani da imaju razumevanje i da se u navedenom terminu sklone iz zone tretmana, sve dok se tretman ne završi“, navodi se u saopštenju.

Takođe, upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela, a ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana neophodno je preduzeti sledeće mere: noć pre tretmana zatvoriti pčele, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ako su izuzetno visoke vrućine košnice hladiti vodom i ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom. Izuzetno, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, tretman će biti odložen za prvi naredni dan u jutarnjim časovima.

Tretman će se obaviti preparatom AQUA – KOTHRINE EW 25 i DELTASECT, u vremenu od 18.00 do 22.00 sata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>