Najnovije vesti
Home / Vesti / Zaječar: U Službi laboratorije od sada i noćna smena -Stigla donacija Sindikata medicinskih sestara i tehničara
Zaječar: U Službi laboratorije od sada i noćna smena -Stigla donacija Sindikata medicinskih sestara i tehničara

Zaječar: U Službi laboratorije od sada i noćna smena -Stigla donacija Sindikata medicinskih sestara i tehničara

Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije-osnovna organizacija Zaječar, danas je organizovao akciju sponzorstva Službi laboratorije zaječarskog Zdravstvenog centra. Tom prilikom zaposlenima u laboratoriji, koja važi za jednu od najopremljenijih laboratorija u Srbiji, uručen je ležaj, a članovima Sindikata koji imaju đake prvake, školski pribor. 

Kako bi se pacijentima što brže i efikasnije našli na usluzi, Zdravstveni centar Zaječar je od 1. jula ove godine, uveo dvadesetčetvoročasovni rad u Službi laboratorije. Za razliku od ranijeg perioda kada su zaposleni tokom noći, dolazili po pozivu, ovom novinom je omogućen efikasniji rad Službe a pacijentima omogućeno da u još bržem vremenskom periodu dobiju rezultate analiza.

„Mi smo ranije imali pripravnost po pozivu i onda su nadležni u Zdravstvenom centru odlučili da je mnogo bolje da budemo pacijentima na usluzi 24 sata, nego da dolazimo po pozivu i ponovo palimo aparate. Ovako, aparati non stop rade, a mi smo tu da brže i efikasnije završimo posao čim neko bude urgentan. Treća smena nije laka, ima posla, pa nam dobro dođe, kada imamo malo vremena, da sednemo i koliko-toliko odmorimo“, rekla je Danijela Jovanović, glavni laborant Službe laboratorije ZC Zaječar.

Kako bi noćnu smenu zaposlenima u toj Službi olakšali, Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije-osnovna organizacija Zaječar, došlo je na ideju, da preko sponzorstva kompanije „Forma ideale“ donira jedan ležaj. Prema rečima Danijele Grečić, predsednice sindikata u Zaječaru, ova donacija je samo jedna od aktivnosti Sindikata koji se zalaže da se rad i profesija medicinskih sestara i tehničara podigne na što veći nivo.

„U cilju sprečavanja profesionalnog izgaranja na poslu, i kako bi olakšali sam rad, sprečili da dođe do greške na poslu, mi smo odlučili da ovoj službi poklonimo ležaj, kako bi rad u trećoj smeni koliko-toliko olakšali. Zaposleni tokom noći, kada nemaju posla, sada mogu malo i da odmore i budu na visini zadatka.  Sponzor donacije je „Forma ideale“, istakla je Grečić.

Osim ove donacije, Sindikat je obezbedio i 10 paketa školskog pribora deci članova Sindikata.

„Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije, osnovna organizacija Zaječar, godinama unazad pomaže našim članovima u vidu besplatnog školskog pribora. Đaci prvaci iziskuju troškove, pa smo mi došli na ideju da besplatnim školskim priborom dopinesemo kućnom budžetu naših članova. Ono što nam je u planu, i na šta vredno radimo je i sponzorstvo kuće „Magaza“. Naime, oni će sponzorisati školske pribore i igračke za potrebe naše dece koja borave u zaječarskim vrtićima“, dodala je Grečić.

Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije je prisutan od 2002. godine, kao strukovni sindikat. Ideja, cilj i zvezda vodilja sindikata je da se profesija medicinskih sestara i tehničara dovede na što viši nivo kada je profesionalizam u pitanju, kada su u pitanju prava radnika, kao i bezbednost na radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>